Samsung намеква за мобилен дисплей с вертикално сгъване

Samsung намеква за мобилен дисплей с вертикално сгъване

Samsung вече продава Galaxy Fold, но компанията работи и по други смартфони със сгъваеми дисплеи, които очакваме да видим догодина. В рамките на конференцията Samsung Developer Conference 2019 (SDC19) компанията намекна, че едно от следващите устройства от този тип може да има дисплей с вертикално сгъване. Слухове за това се носят от известно време, но сега получаваме и нещо като официално потвърждение.

Видеото показва телефон с издължен дисплей, който се сгъва наполовина подобно на сгъваемите телефони от близкото минало. В същото време интерфейсът се адаптира към новата форма – например при сгъване видеото от камерата се премества в горната част на дисплея, а върху долната се показват бутоните за управление.

Вече знаем, че Samsung не е единствената компания, която гледа към тази форма. На 13 ноември очакваме да видим и новия модел в серията Razr на Motorola, който според слуховете също ще предложи дисплей с вертикално сгъване. Подобно решение позволява постигането на компактни размери в сгънато състояния, а при разгъване се получава голям дисплей, който е сравним с този на актуалните стандартни модели.

Източник: Samsung

Препоръчани оферти

 • Не става въпрос за обида към когото и да било. Наблюдавам те и почти няма тема, която да не си отворил с негативен коментар. Успешни или не това са първи стъпки в тази насока. Все още са бутикови устройства, и след като се инвестира в тези разработки това означава, че бъдещето е точно в тях. Да не си мислиш, че вечно ще бутаме просто еднотипни плочки по джобовете си? Ще има и такива, които се навиват, сгъват и така да имаш устройство 2 в 1 и таблет. Но със сигурност стандартът ще се разчупи.
  Ванката
 • Поредната безмислица, или поредният провал .. Хайде малко по-позитивно, няма тема която да не си стартирал с плюене! Все пак той е фен на iPhone, така че не му обръщай внимание. :mrgreen:
  И двамата не сте прави ... 😀 :
  1. Не съм искал да обиждам феновете на Samsung 👍. Просто мисля, че подходът им в случая - чисто технологично - е погрешен ☺. Според Вас Galaxy Fold 1/2 са успешни
  2. Фен съм на Huawei - това ми е трети 📲 и ако се наложи пак ще е от тях, въпреки че ... 🤔.
  Kuzmanow
 • Поредната безмислица, или поредният провал .. Хайде малко по-позитивно, няма тема която да не си стартирал с плюене! Все пак той е фен на iPhone, така че не му обръщай внимание. :mrgreen:
  Dubspace
 • Поредната безмислица, или поредният провал .. Хайде малко по-позитивно, няма тема която да не си стартирал с плюене!
  Ванката
 • Поредната безмислица, или поредният провал ..
  Kuzmanow