Samsung най-сетне представи Galaxy S5 mini

Броени часове след като стана ясно, че продажбите на Galaxy S5 mini ще започнат в средата на юли, Samsung представи официално смартфона. За разлика от предишните миниверсии на флагманите на компанията, новият модел наистина може да се разглежда като умалена версия на Galaxy S5, тъй като включва отличителните му технически характеристики - скенер за пръстови отпечатъци, сензор за пулс и водоустойчив корпус. Прави впечатление премахването на защитното капаче от USB порта, който вече не поддържа стандарта USB 3.0.

Galaxy S5 mini предлага 4.5" Super AMOLED дисплей с резолюция 720p, четириядрен процесор от неизвестен тип с честота 1.4GHz (предполага се, че става дума за Exynos 3470), 1,5GB RAM, 8МР и 2,1МР камера, 16GB вградена памет, microSD слот, инфрачервен порт и батерия с капацитет 2100 mAh. LTE версията ще има NFC възможности и вероятно ще работи с процесор Snapdragon. Операционната система е Android 4.4 KitKat с най-новата версия на интерфейса TouchWiz. Samsung Galaxy S5 mini ще се предлага в черно, бяло, синьо и златисто, а продажбите ще започнат в началото на юли първо в Русия. По информация на SamMobile препоръчителната цена на телефона е 479 евро.

Аксесоари за:
 • Ако говорим за пълно копие погледни HTC E8. Единствената разлика с флагмана е камерата и панела. Фактически E8 e флагман, при това с две сим карти, а цената му е 450$, при цена на M8 800$.
  Вито
 • Това доколкото виждам са прогнозни цени... След, като телефона не е все още на нашия пазар, приказката е, като за рибата в морето и тигана... А и никой никого не насилва да го купува. Който няма парите, ще трябва да изчака или да търси други варианти.
  nikolaiii
 • Как така пълно копие? Нито дисплеят е същият размер, нито камерата е същата, нито батерията, нито рам паметта, и това само на първо четене. А за първоначалната цена - нас какво ни интересува колко е струвал преди време? Важното е в момента как е. Факт е, че по-мощен хардуер се продава по-евтино от друг, само защото бил \"стар\".
  mkpetrov
 • Ама Вие сте ми много интересни, какво очаквахте да струва 500 лв. ли? Първо телефона е почти пълно копие на големият и много моля не забравяйте че когато го пуснаха цената му беше от порядъка на 1300 лв. Затова мисля че разликата е доста прилична....
  radi76
 • [Quote]Цените за 2-3 месеца след излизане на пазара стават други! [/Quote] Сериозно ? Пък ние мислехме, че цената си стои една и съща без значение актуалността на модела. Добре, че има кой да ни просвети.
  buttman
 • Цените за 2-3 месеца след излизане на пазара стават други! Хубавото е ,че ще има и с две сим карти.
  nikolaiii
 • Като гледам нормалния S5 даже е по-евтин вече. Явно абсурдът при мобилния пазар е стигнал до там, че вече даже малкият размер се смята за \"премиум\" и причина за надуване на цена. (woo)
  mkpetrov
 • Да, препоръчителната цена е наистина \"мини\".
  Вито
 • Само на мен ли ми се струва, или цената е супер надута?:) Лично аз за тези пари изобщо не бих обмислил такъв модел :)
  mkpetrov