Новият MacBook Air е по-мощен и с Retina дисплей

Новият MacBook Air е по-мощен и с Retina дисплей

Apple представи първия значим хардуерен ъпдейт на лаптопа MacBook Air за последните няколко години. Новото устройство предлага 13.3” Retina дисплей с разделителна способност от 2560х1600 пиксела и сериозно намалени странични рамки. Компанията продължава започнатото в последните си лаптопи по отношение на възможностите за свързаност и е заложила само два USB-C/Thunderbolt 3 порта, а освен това е премахнала слота за SD карта.

В горния десен ъгъл на клавиатурата се намира сензорът за пръстови отпечатъци Touch ID, който работи с новия чип T2, познат от миналогодишните MacBook Pro и iMac Pro. Чипът добавя възможности за активиране на Siri глас, както и криптиране на информацията на диска в реално време. Клавиатурата е с подобрен механизъм, което я прави по-тиха и по-малко предразположена към повреди.

Новият лаптоп включва процесор Intel Core i5 от 8-о поколение, до 16GB RAM и до 1.5TB SSD памет. Корпусът на устройството е изработен от нова сплав, която е направена от 100% рециклиран алуминий. Подобрен е и тракпадът, който е с технологията Force Touch и е чувствителен на натиск. Новите модели от серията MacBook Air ще се предлагат в златисто, сребристо и сиво и ще се продават от 7 ноември на цени от 1199 долара в Щатите или 1349 евро в Европа.

Източник: Apple

 • [Quote]по-мощен и с Retina дисплей[/Quote] Пропуснахте да посочите, че е АМЕЙЗИНГ!
  Mr_Atkinson
 • Нарочно го написах с Й - беше сарказъм.
  PoceH_BS
 • Технологиите, а не технологийте ;)
  Боби13
 • То това заради T2-то, ама когато го писах тук, преди мобилето дори да си имат и идея за какво иде реч, получих банАН... Толкова за технологийте...
  PoceH_BS
 • И не boot-ва Linux.
  muamamu1