Samsung очаква сериозен ръст в печалбата за тримесечието

Samsung очаква сериозен ръст в печалбата за тримесечието

Samsung обяви своите очаквания за представянето през финансовото трето тримесечие, преди да разкрие финалните цифри по-късно този месец. Според информацията печалбата за периода най-вероятно се е увеличила с 58% до най-високото ниво за последните две години, което се дължи и на американските санкции срещу Huawei, помогнали за ръст в продажбите на телефони и чипове.

Според анализатори щатските действия са намалили търсенето на телефоните на Huawei извън Китай, което е засилило продажбите на Samsung, в същото време китайците са увеличили покупките на чипове от корейците преди влизането в сила на новите санкции на администрацията на Тръмп.

Samsung обяви, че оперативната печалба за тримесечието най-вероятно е 12.3 трилиона вона (10.6 милиарда долара), което ще е най-доброто постижение от отчетените 17.57 трилиона вона през третото тримесечие на 2018. Приходите най-вероятно са се увеличили с 6% на годишна база до 66 трилиона вона.

Другата голяма корейска компания също очаква добро тримесечие. LG обяви, че очаква консолидирани приходи от 15.7 трилиона вона, които са най-високите в историята на компанията за този период на годината. Приходите и оперативната печалба са се увеличили съответно с 1.8% и 4.3% на годишна база. Според корейски медии това се дължи на силните продажби на домашни уреди и телевизори.

Източник: Samsung, LG