Потребителите на iOS 14 вече могат да ползват VoLTE в мрежата на VIVACOM

Потребителите на iOS 14 вече могат да ползват VoLTE в мрежата на VIVACOM

От лятото на 2018 VIVACOM предлага на своите клиенти със съвместими устройства възможност да провеждат разговори през технологията VoLTE. Досега обаче сред поддържаните модели не фигурираха телефоните на Apple. В началото на юли писахме как потребители от форума ни са успели да активират VoLTE в мрежата на VIVACOM в бета версията на iOS 14, а сега споделят, че тя работи и с финалната версия, която вече се разпространява.

По данни на Apple VoLTE може да се използва от всички смартфони на компанията от iPhone 6 насам, но е възможно да не успеете да я активирате на по-старите устройства като серията iPhone 6S, която ще е най-старата обновена до последната версия на операционната система. За да активирате тази функционалност влезте в меню настройки секция мобилни данни и изберете "4G, VoLTE On". Доста вероятно е тя да е включена автоматично след обновлението.

Потребителите, които искат да използват VoLTE, по този неофициален начин е нужно да са активирали услугата като изпратят SMS със съдържание "START" на номер 1701, но ще трябва да го направят от официално поддържан телефон. Имайте предвид, че поддръжката все още не е официална и е възможно да имате проблеми с обажданията. Ако се появят такива, винаги може да спрете услугата през настройките на мобилни данни и изберете "4G, VoLTE Off".

 • Така и не разбрах, каква е файдата от този VoiceOLte, толкова коментирана и жадувана непотребна функция? Не сме 90-те години, или бъркам? Освен изброеното,че по време на разговора оставаш на LTE това води до:
  - пестене на батерията
  - по-добра интернет свързаност по време на разговор (за някои хора които говорят много и ползват интернет по това време е важно)
  - по-добро качество на звука когато се говори между двама абонати на VoLTE (за сега само ако са на един оператор) - понеже обаждането минава през интернет подобно на обажданията на Viber/Messenger/FaceTime ще е с по-добро качество и по-ясен звук (заради кодека който се използва).
  peterbs
 • Така и не разбрах, каква е файдата от този VoiceOLte, толкова коментирана и жадувана непотребна функция? Не сме 90-те години, или бъркам? Не е точно непотребна - по-бързо свързване с ответната страна, по-добро качество на звука и не е свързан постоянно към 2G/3G за да провежда разговори. Също така като говориш, може да ползваш високата скорост на LTE ако трябва да гледаш нещо в интернет.
  mishobehar
 • Така и не разбрах, каква е файдата от този VoiceOLte, толкова коментирана и жадувана непотребна функция? Не сме 90-те години, или бъркам?
  milenski73
 • От първата бета версия на iOS 14 до финалната в момента, не съм имал проблем с обажданията през VoLTE с XS i SE 2020, в мрежата на Vivacom.
  *Martineli*