Samsung представи 12 GB DRAM чипове за смартфони

Samsung официално обяви новите си памети за смартфони, които предлагат невиждан до момента капацитет. Става дума за 12 GB LPDDR4X чипове, което пък ще осигури на премиум устройствата повече оперативна памет, отколкото има в стандартен лаптоп. Чиповете са предвидени за смартфони от високия сегмент с по няколко камери, както и за модели със сгъваеми дисплеи. Паметите са произведени по 10 nm процес от второ поколение и е почти сигурно, че именно те са използвани в керамичното издание на Galaxy S10+.

Към момента Samsung произвежда само три вида LPDDR4X памети за смартфони: два варианта с по 8 GB и новият с 12 GB. Очаква се новият чип да се появи и в 5G изданието на Galaxy S10. Другата особеност на новите памети е техният намален физически размер, който позволява на производителите да получат повече пространство за други екстри като по-големи батерии, 5G модеми или повече камери. Другата новина е, че паметите консумират с до 10% по-малко енергия от досегашните решения на компанията.

Източник: Samsung

  • Страхотна новина. Щом са толкова добри при паметите да си слагат повече във флагманите... ... че миналогодишният им S9 е само с 4 ГБ РАМ - срамота!
    bojidar_wan