Samsung представи фитнес гривната Gear Fit2 и слушалките Gear IconX

Samsung представи фитнес гривната Gear Fit2 и слушалките Gear IconX

Слуховете, че Samsung разработва нова версия на фитнес гривната Gear Fit и слушалки, които са напълно безжични, бяха потвърдени на специално събитие в Ню Йорк, на което компанията представи интересните продукти. Samsung посочва, че с новите продукти продължава експанзията си на пазара за носима електроника за фитнес употреба и всяко от двете устройства е проектирано с тази идея, като предлага не само прецизно отчитане на физическата активност, но и самостоятелен музикален плеър.

Gear Fit2 е снабден с GPS приемник и сензор за пулс и поддържа автоматично определяне на физическата активност (тичане, ходене, колоездене, ползване на гребен симулатор или на елиптичен тренажор), така че не се налага потребителите да стартират отчитането ръчно. Устройството предлага още извит 1,5” Super AMOLED сензорен дисплей (216 х 432 пиксела) за преглед на фитнес данните или работа с нотификации и текстови съобщения, музикален плеър с 4GB памет, нов ергономичен дизайн и лесно прехвърляне на данните в S Health и други фитнес приложения. Другите характеристики включват двуядрен процесор Exynos 3250, 512MB RAM и батерия с капацитет 200mAh.

Gear IconX са напълно безжични Bluetooth слушалки, които се активират при поставяне в ушите, а в комплекта влизат силиконови уплътнения с различен размер за осигуряване на максимален комфорт и сигурно прикрепване. Устройството поддържа отчитане на различни фитнес данни (изминато разстояние, скорост, продължителност на тренировката, пулс, изгорени калории), осигурява гласови указания по време на тренировка и също има вграден плеър с 4GB памет. Във всяка слушалка има батерия с капацитет 47mAh, а в калъфа за носене е добавена 315mAh батерия за презареждане при съхранение. Продажбите на Gear Fit2 в България започват в края на юни, а Gear IconX ще видим в началото на юли.