Samsung PRO Plus и EVO Plus са нови и издръжливи SD карти

Samsung PRO Plus и EVO Plus са нови и издръжливи SD карти

Пълноразмерните SD карти отстъпват по популярност на по-компактните предложения, като основното им приложение е при фотоапаратите. Samsung обаче не забравя и тези потребители, като представи две нови серии SD карти, PRO Plus и EVO Plus.

Те са с капацитети от 32GB до 256GB и имат интерфейс UHS-I. Повечето от тях са с клас U3 с изключение на 32GB и 64GB EVO Plus вариантите, които са с клас U1. Всички те обаче са водоустойчиви и могат да издържат на потапяне от 1 метър в продължение на три дни, дори в морска вода.

Картите са устойчиви и при изпускане от височина 5 метра и ще работят при температури от -25 градуса по Целзий (°C) до 85°C. Друга интересна черта е защитата от някои типове радиация и магнити. Картите са с 10-годишна ограничена гаранция.

Samsung PRO Plus постигат скорости на четене и запис до съответно 100 мегабайта в секунда (MB/s) и 90MB/s, но при 32GB версията скоростта на запис е до 60MB/s. При EVO Plus скоростите на трансфер са до 100MB/s. Новите карти ще са налични в САЩ от 19 октомври с изключение на два варианта от серията PRO Plus, които ще са достъпни от 8 ноември.

Цените започват от 6.99 долара за EVO Plus с капацитет 32GB и достигат до 49.99 долара за PRO Plus с капацитет 256GB.

Източник: Samsung