Samsung работи върху още два сгъваеми смартфона

Миналия месец Samsung представи първия си смартфон със сгъваем екран Galaxy Fold. Изглежда обаче компанията работи върху още два подобни продукта, които ще са с различен дизайн. Запознати източници споделят пред Bloomberg, че корейският производител разработва модел тип мида и такъв, подобен на Mate X, с екран, който обвива устройството в затворено състояние.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Сгъващият се вертикално модел може да бъде представен към края на тази или началото на следващата година. На този етап устройството включва допълнителен екран във външната си част, който обаче може да бъде премахнат в процеса на разработка. Обмисля се и интегрирането на технология за вграден в дисплея скенер за отпечатъци.

Освен върху новите модели, Samsung работи и по отстраняването на някои проблеми с издръжливостта на Galaxy Fold. Изглежда върху дисплея се образува гънка, след като бъде сгънат около 10 000 пъти. Компанията възнамерява да предостави възможност за безплатна замяна на екрана в такива случаи. Прогнозите на Samsung са за производството на поне един милион сгъваеми смартфони през настоящата година.

Източник: Bloomberg