Samsung работи върху сгъваем таблет

Samsung работи върху сгъваем таблет

На пазара вече са достъпни първите смартфони със сгъваем екран, а скоро може да видим и таблети с подобна технология. За това подсказват патентни заявки на Samsung в EUIPO и WIPO за подобен тип устройство, които са открити от LetsGoDigital. От скиците виждаме модел, който се сгъва на две, а на тяхна база от изданието са съставили и доста интересни рендъри.

Моделът изглежда няма да има външен екран, когато е в сгънато състояние, а сгъването ще е вертикално. Таблетът ще е с по-голям екран от този на Galaxy Fold, който в разгърнато състояние е с диагонал 7.3 инча. Освен това ъглите на таблета са по-изострени спрямо тези на сгъваемия телефон, при който са извити.

Хардуерните бутони за управление на силата на звука и включване се намират отдясно на корпуса, а в долната му част са разположени отвори за високоговорител и порт за зареждане и прехвърляне на информация. В горната рамка също ще е наличен отвор за говорител. Трябва да имате предвид, че невинаги наличието на патент е доказателство, че компанията ще реализира конкретен продукт.

Източник: LetsGoDigital

Препоръчани оферти