Apple може да използва OLED панели от Samsung в два от бъдещите смартфони

Apple може да използва OLED панели от Samsung в два от бъдещите смартфони

За никого не е тайна, че едни от най-качествените OLED панели за смартфони се произвеждат от Samsung, което помага и за доброто представяне на устройствата на компанията. Още догодина обаче корейците могат да започнат доставки на своите Y-OCTA панели и за някои от бъдещите модели на Apple, ако информацията на ETNews се оправдае.

Според източници на изданието догодина Apple ще използва в двата Pro модела на iPhone произведени по тази технология дисплеи от Samsung, които ще са с диагонали на екраните 5.4 и 6.7 инча. При Y-OCTA панелите докосването се отчита директно от вграден в тях тънък филм на мястото на обикновено използвания допълнителен сензорен слой. Това спомага за постигането на по-тънки и по-евтини дисплеи.

Samsung изглежда е единствената компания, която може да произведе достатъчни количества панели от този тип, които да задоволят търсенето от Apple. Доста вероятно е причината до подобно споразумение да не се стигне и за настоящите модели е именно ограниченото производство. За разлика от OLED панелите за Pro вариантите, тези за iPhone 12 ще се доставят от Samsung и от LG.

Източник: ETNews

Препоръчани оферти