Samsung с интересен патент за селфи камерите на телефоните

Войната срещу екранните рамки на смартфоните продължава с пълна сила. След като производителите вече експериментират със сензори за отпечатъци, които са вградени в дисплея, сега нов патент на Samsung обещава да се справи и с камерата за селфита, която е неизменна част от всеки актуален телефон. Според нов патент, който е заявен от корейците, камерата и всички останали сензори около нея са скрити под стъклото на устройството. Самият гъвкав OLED панел има отвори за камерата и останалите сензори. Това пък позволява на дисплея да заеме почти цялата предна част на телефона.

Това решение обаче има своите недостатъци, защото потребителите ще трябва да се примирят с наличието на дупки в изображенията. Друга любопитна особеност на патента е наличието на още един отвор, който е предназначен за Home бутон. Samsung премахнаха същия в Galaxy S8 и Galaxy Note8 и е малко вероятно да го видим и в новите издания на флагманите на компанията. От друга страна този отвор може да е предназначен за сензор за отпечатъци. Така или иначе в случая става дума за патент, който може и никога да не бъде реализиран в реални продукти.

Източник: LetsGoDigital

 • Или малък заден дисплей към 2-3 инча .
  naskogeo
 • Това с огледалото го имаше преди години,но не помня коя марка се беше усетила.
  propov
 • Отдавна се питам защо не се сложи огледало на задния панел или да има такива протектори и един по голям спусък на камерата, да може да се нацелва насляпо? Но си и отговарям, че те искат да продават камери. Първо беше една после две, три и пр.
  kipe
 • В случая за селфи не ми трябва предната камера, но доста често се чувам с роднини по скайп с видео-разговор. Така че за мен е важно да имам предна камера.
  Wallker