Samsung са продали най-много телефони в САЩ през третото тримесечие

Samsung са продали най-много телефони в САЩ през третото тримесечие
ComScore публикуваха данните от проучването си сред 30 000 американски мобилни потребители за пазара в САЩ между 12 август и 12 октомври 2012 г. Макар и датите да не обхващат точно календарното тримесечие на годината, можем да приемем, че то грубо представя все пак картината на пазара за мобилни телефони в САЩ през този период. Samsung, за съжаление на Apple може би, е най-големият производител в страната с 26,3% от общите продажби на мобилни телефони.

Компанията отчита и ръст от 0,7% спрямо предишното тримесечие. Все пак и за Apple има добри новини - за пръв път компанията измества от второто място LG, със 17,8% пазарен дял. LG обаче са съвсем близо с техните 17,6% от пазара, а на четвърто и пето място са съответно Motorola и HTC с 11% и 6%. Общият дял на Android от пазара за периода е бил 53,6%, докато този на iOS - 34,3%. Въпреки това проучването обхваща само началото на продажбите на iPhone 5, през което време традиционно количествата са доста ограничени, така че очакваме през следващото тримесечие да усетим и ефекта на новия телефон на Apple на пазара.

http://www.comscore.com/Insights/Press_Releases/2012/11/comScore_Reports_October_2012_U.S._Mobile_Subscriber_Market_Share

 • ... а за това дали в Америка е голям процента с бюджетни телефони самсунг аз лично не съм убеден не съм ходил. Може би айфон3 да го броим, като бюджетен ама да казваш, че голяма част от най-богатата страна в света са с Галакси покет е малко смешно.
  benx1111
 • а каква е алтернативата, по-добре 1500лв. за надран алуминии. Дали изглежда добре или не преценява купувача, а самия факт, че телефона достига 50млн продажби (S3) значи, че изпълнението е добро и хората го харесват. А и да ти кажа предпочитам бързия и функционален touchwiz пред натрупания с шаренийки Sence, които могат да се харесат на деца в предучилищна възраст.
  benx1111
 • Много е процентът на американците с бюджетни телефони. Samsung досега не е създала устройство, което да крещи \"премиум\" на външен вид. Да не говорим за ужасно грозния TouchWiz и иконките, които лъхат на евтино. Да не говорим, че е доста по-скъп от конкурентни модели (С3). One X изглежда премиум, iPhone 5 и 4S също, S3 не може да претендира за премиум. Иначе е ужасно бърз и функционален... Но 1000 лв за пластмаса, при това лъскава... тц, не.
  Мартин Иванов
 • А според теб, колко процента от американците са с самсунг от \"100лв\". По-интересното е друго, че самсунг винаги са имали и бюджетни решения в портфолиото си, а досега не са били най-продавания бранд.
  benx1111
 • Напълно нормално, при положение, че Samsung продава и телефони за 100 лева... като събереш всичките пръчки, нормално е да имат най-много продадени телефони.
  Мартин Иванов