Samsung се готви да подобри сериозно камерата на Galaxy S11

Информация на Bloomberg хвърля повече светлина върху плановете на Samsung за следващата година и потвърждава, че компанията ще се опита да подобри сериозно качеството на камерите в телефоните й.

Източници на изданието разкриват, че Galaxy S11 ще предложи 108МР основен сензор, който ще е допълнен от ултраширокоъгълна камера, камера с 5х оптично приближение и 3D ToF сензор за отчитане на дълбочина, който се ползва за портрети и приложения с добавена реалност.

Bloomberg разкрива, че със108МР сензор и 5х оптично приближение ще разполага и новата версия на Galaxy Fold, която ще се сгъва вертикално и вероятно ще бъде представена около премиерата на Galaxy S11 през февруари. По този начин компанията ще се опита да отговори на сериозните подобрения в камерата на iPhone 11 след години на минимални иновации в камерите на флагманите й.

На фона на трудностите на Huawei извън Китай като следствие от американските санкции Samsung може да заздрави своята преднина на мобилния пазар, като предложи на потребителите изобилие от подобрения в следващите си флагмани.

По-рано през годината Samsung Electro-Mechanics започна производството на модул с 5х оптично приближение. Подобни технологии вече предложиха китайски компании като Oppo и Huawei, но и двете ползват разработки на израелската компания Corephotonics, която Samsung закупи в началото на годината.

Източник: Bloomberg