Samsung ще е единственият доставчик на LTPO OLED панели за Apple iPhone 13

Samsung ще е единственият доставчик на LTPO OLED панели за Apple iPhone 13

По данни на корейското издание The Elec, Samsung Display ще е ексклузивен доставчик на OLED панели Pro вариантите на Apple iPhone 13. И двата модела ще използват решения с LTPO технология и ще имат честота на опресняване до 120 херца.

През 2022 и LG Display може да се включи в доставката на този тип панели. Засега компанията не може да предложи достатъчен обем производство, но до края на годината е планирано значително разширяване на мощностите.

Плановете на Apple са през 2022 всички модели iPhone да използват LTPO OLED дисплеи. Междувременно миналата година Samsung Display беше единственият доставчик на on-cell OLED панели за iPhone 12 Mini и iPhone 12 Pro Max.

Източник: The Elec

 • Кротко, кротко,че се уляхте 🤮 ... Със сравнително малките батерии които слагат, ще трябва умело да играят с честотите на дисплея. А и на Епъл това им е силата, софтуерна оптимизация и добро използване на ресурсите. Съгласен съм, че са много добри в оптимизацията на оптимизациите 🤓, но възможностите не са безкрайни. Като оптимизираш нещо от ... 5 години, идва краят и нещо трябва да направиш. Понеже нищо не искаш да правиш (правенето на "нещо" са разходи 😱), пускаш през 2021г. 📲 с дизайн от 2015/6г. и посредствен екран - вече има доста 📲 в диапазона 300/400 лв. с 90Hz екрани 🤯.
  Kuzmanow
 • А така
  Fenche1
 • До ноември бях с iPhone X, сега с iPhone 12 Pro Max, да ти кажа усеща се лека разлика :) “Лека” според мен трябваше дс бъде в кавички ;)
  pretorianec
 • До ноември бях с iPhone X, сега с iPhone 12 Pro Max, да ти кажа усеща се лека разлика :) Разбира се, че ще усетиш разлика, няколко поколения по-нов чипсет, сериозия прогрес в обработката на снимките и т.н.... но мисълта ми е, че като цяло телефона е подобен, дисплея все още е със същия ноч, камерата - 12MP основна и 2х телефото(вече и широкоъгълна), батерии те с подобен капацитет.... 12 Pro си е като един поколенчески ъпдейтнат Х.
  Докато примерно S8 от 2017-ма няма но общо с S20U, а дори спрямо с нормалната S20-ка.

  Искам да те питам, как ти се отрази прехода към по-големия телефон, имаше ли моменти в които си мислеше, че е трябвало да вземеш макото Pro?
  board
 • До ноември бях с iPhone X, сега с iPhone 12 Pro Max, да ти кажа усеща се лека разлика :)
  radko89
 • Епъл не са вдигали цената на устройствата им от 2017 за разлика от всички останали.. Така е, но те и самия телефон не са променили много от 2017-та, когато пуснаха iPhone X ;)
  board
 • Просто чудесно. Вече виждам, как базовото ниво започва от 1100$ в САЩ ... Епъл не са вдигали цената на устройствата им от 2017 за разлика от всички останали..

  https://youtu.be/xgoPfNCWI6Q
  radko89
 • Кротко, кротко,че се уляхте 🤮 ... Със сравнително малките батерии които слагат, ще трябва умело да играят с честотите на дисплея. А и на Епъл това им е силата, софтуерна оптимизация и добро използване на ресурсите.
  board
 • Просто чудесно. Вече виждам, как базовото ниво започва от 1100$ в САЩ ...
  Kuzmanow
 • Не е лошо Епъл да сложат LTPO OLED дисплеи, за да покажат на другите, как ефективано да се контролира честотата на дисплея ;) Кротко, кротко,че се уляхте 🤮 ...
  Kuzmanow
 • Не е лошо Епъл да сложат LTPO OLED дисплеи, за да покажат на другите, как ефективано да се контролира честотата на дисплея ;)
  board
 • Ми не трябва, именно, епъл устройствата не са за такива като теб..
  Замисли се защо се налага да го задаваш този въпрос :lol:
  radko89
 • И защо да купувам Апле, като нищо сами не си произвеждат? Samsung им прави хардуера.
  А те един софтуер правят, че не добавят български език на операционната си система.
  Fenche1