Samsung ще отговори на новата серия iPhone с три модела Galaxy S10

Известният анализатор Минг-Чи Куо, който вече е в TF International Securities, прогнозира, че Samsung ще последват примера на Apple и ще пуснат следващия си флагман Galaxy S10 в три варианта със същия диагонал на екрана като предложенията на американците. Такава информация вече се появи от Южна Корея, така че Куо добавя към нея допълнителна степен на достоверност.

Според него корейците ще предложат версии на Galaxy S10 с диагонал на дисплея 5.8, 6.1 и 6.4 инча - такива размери очакваме и от трите нови модела iPhone. Новото и различното спрямо очакваните нови смартфони на Apple ще е вграденият в дисплея ултразвуков сензор за отпечатъци, който ще е наличен при двата по-големи модела на S10, а след това се очаква и в Galaxy Note10. По-малкото устройство ще е с традиционен сензор за отпечатъци върху едната страна.

Куо прогнозира, че Samsung ще успеят да доставят 40 милиона бройки от Galaxy S10, като по-голямата част от тях ще са се дължат на моделите с по-голям дисплей, които ще са и по-скъпи. Неговите прогнози за доставките на Galaxy Note10 догодина са за между 14 и 16 милиона устройства.

Източник: Business Insider