Samsung ще предлага 10х телефото модули и на други производители

Samsung ще предлага 10х телефото модули и на други производители

Камерата е една от отличителните черти на Samsung Galaxy S21 Ultra и не само заради използвания в нея 108МР главен сензор. Тя включва и две камери с телефото оптика за постигането на различно оптично приближение - 3х и 10х, което е удобно за заснемането на обекти, които се намират на по-голямо разстояние.

Използваният 10х модул е дело на Samsung Electro-Mechanics, а според компанията това е първата подобна разработка в Южна Корея. Нещо повече - тя вече е започнала да го предлага и на други клиенти, така че може да го видим в телефоните на различни производители.

Компанията посочва, че за да избегне прекомерното увеличаване на размерите на този компонент, се е спряла на конструкция с двукратно пречупване на светлината, което е довело до два пъти увеличаване на фокусното разстояние. В същото време дължината на модула е нараснала едва с 25% спрямо предходния 5х модул на Samsung.

Освен това, за да се намали височината на модула, Samsung Electro-Mechanics е използвала леща своя разработка, чиито горна и долна част са отрязани. Компанията посочва, че производството й е много труден процес, заради необходимата висока прецизност при контролирането на параметрите на лещата.

Източник: Samsung Electro-Mechanics

Вземи Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, 128GB+12GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Препоръчани оферти