Samsung ще се бори с китайските конкуренти в Индия с нова серия смартрфони

Samsung ще се бори с китайските конкуренти в Индия с нова серия смартрфони

На 28 януари Samsung ще представи смартфоните от новата серия Galaxy M в Индия и вече е готова с промоционална страница за тях в Amazon Индия, която потвърждава, че устройствата ще имат изрязани дисплеи - това ще са първите такива продукти на корейците. Очакванията са в серията да има три модела - M10, M20 и M30. Интересното в случая е, че според шефа на мобилния бизнес на компанията за Индия те са предназначени специално за младите потребители в страната.

Именно поради тази причина премиерата на серията ще е в азиатската държава, а появата на Galaxy M смартфоните на останалите пазари ще е на по-късен етап. Samsung също така са подходили доста необичайно и към дистрибуцията. Новите модели ще са налични за покупка само през сайта на компанията и индийското подразделение на Amazon. Очакванията са цените на моделите да са между 140 и 280 долара, като срещу тези пари потребителите ще получат доста екстри, които не са обичайни за бюджетния клас като големи батерии и бързо зареждане.

По-ранни слухове подсказаха, че Galaxy M10, M20 и M30 ще ползват по-нови чипсети от среден клас Exynos 7, а поне един от тях ще има батерия с капацитет 5000 mAh. Според наблюдатели решението на Samsung да пусне Galaxy M ексклузивно в Индия и то на изключително изгодни цени цели да преодолее слабото представяне на компанията на местния пазар, където цари жестока конкуренция от страна на китайските производители.

Източник: Amazon, Reuters