Samsung ще спечели милиарди ако iPhone X стане хит

Samsung ще спечели милиарди ако iPhone X стане хит

Samsung и Apple може и да са въвлечени в непримирима борба на пазара на смартфони, но когато iPhone X достигне до пазара в началото на ноември, и двете компании ще искат той да се продава добре. Причината за това се крие в огромния бизнес на Samsung за компоненти, който прави компанията един от основните доставчици на важни детайли за съвременните мобилни устройства.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Нов анализ на Counterpoint Technology Market Research за The Wall Street Journal разкрива, че за следващите 20 месеца след 3 ноември корейската компания ще получи с 4 милиарда долара повече приходи от компонентите за iPhone X, отколкото от части за Galaxy S8. Агенцията посочва, че повечето продажби на новите смартфони се случват през първите 20 месеца след старта на продажбите. Компанията очаква Apple да продаде 130 милиона броя от iPhone X, а всеки от тях ще донесе на Samsung по 110 долара до лятото на 2019 година.

В същото време се очаква за 20 месеца продажбите на Galaxy S8 да достигнат 50 милиона броя, които ще донесат на Samsung по 202 долара от компоненти. Анализът на Counterpoint включва продажбите на компоненти от Samsung Electronics и от две нейни дъщерни компании. Apple се опитва да намали зависимостта си от корейците поне при OLED панелите, но това не е лесна задача, и ще отнеме време, докато други компании успеят да увеличат достатъчно капацитета си от такива компоненти.

Източник: WSJ

 • iшит не произведа.Те са патентен и технологичен трол.
  gogulef
 • Така е в всеки един голям биснес умните мислят маймуните работят а краставите кучета отстрани си лаят
  Vasil977
 • Планът на Апл е да бъдат във всеки етап от развойната дейност на техните продукти, проектиране, производствен процес. А маймуните да произвеждат. В случая са Самсунг. Друг път няма да са те и така.
  strikercho
 • А Апле без да правят почти нищо ще спечелят по 790$ от всеки Айфон. Гениални са!
  mdmark
 • Много сериозен и точен анализ, браво! Връщам си думите назад.
  muamamu1
 • Добре де, защо да съм прост? След като освен Софтуер, друго не правят Апле ааа да и да крадат и доразвиват идеите на другите и ко, ще си бецалят яко на Samsung, нема лошо:D
  apolon25
 • Наистина си тотално технически и финансово неграмотен (no)
  Боби13
 • Скоро пък една фирма фалира щото точно Епъл спряха да им ползват технологиите.
  kapron
 • Някъде бях срещнал сумата от 415 долара(приблизително) излиза производството на апарат.
  velnsl
 • Ти, пич, си адски прост. Честно ли си мислиш, че всички пари, които даваш за един телефон, отиват директно в производителя и седят само там? Не си прави труда да ми отговоря, моля те, не ми се четат повече глупости. Ако искам да ти чуя мнението, ще отида до някое близко село и ще поговоря с някое магаре.
  muamamu1