Samsung ще въведе редица софтуерни новости с Galaxy S20 и Fold 2

Samsung ще въведе редица софтуерни новости с Galaxy S20 и Fold 2

След като наскоро започна процесът по обновление на Galaxy Note9 до One UI 2.0, който е базиран на Android 10, XDA Developers са успели да задълбаят в кода на софтуера и да открият някои интересни бъдещи новости. Доста е вероятно тези функционалности да се появят заедно със следващото поколение смартфони от висок клас на корейците Galaxy S11/S20 и Fold 2, които ще бъдат представени на 11 февруари.

Започваме с „Directors View“, която беше открита преди време в кода на приложението за камерата. Чрез нея ще се предостави възможност на потребителите да избират обект, който да бъде на фокус при снимане на видео с Galaxy S20, като устройството ще го проследява автоматично. Тази опция ще позволи и заснемането на приближени снимки на обекти.

Налични са нови данни и за режима „Single Take Photo“, който ще използва технология с iзкуствен интелект (ИИ) при заснемане на изображения и видео, като целта е да се избира моментът за най-добър кадър. Изглежда тази система ще надгради възможностите на въведената през миналата година функционалност „Shot Suggestion“, която ни е добре позната от някои от актуалните предложения на корейците.

С Galaxy S20 изглежда ще се завърне и „Pro Video“, който беше премахнат наскоро, а чрез него са достъпни повече опции при заснемане на видео. В момента професионалният режим е ограничен само до снимките. С неговото добавяне при снимане на видео ще могат да бъдат променяни редица параметри като скорост на затвора, ISO, експозиция и тон на цветовете.

Samsung подготвя и четири нови боке ефекта, които ще бъдат добавени към опцията „Live Focus“, като те ще носят имената „Artify“, „Mono“, „Side light“ и „Vintage“. Има индикации, че компанията ще предложи и още един ефект - „Glitch“, който изглежда ще е наличен и при заснемане на видео.

XDA са открили и файл с името „bloom_front_charging_effect_superfast“, който е свързан с бъдещото второ поколение на смартфона със сгъваем екран Galaxy Fold, който носи кодовото название „bloom“. От файла става ясно, че устройството ще поддържа технология за бързо зареждане (Super Fast Charging) с мощност между 25W и 45W.

Поддръжката на технология за бързо зареждане ще е от полза, тъй като според слуховете батерията на модела може да е с капацитет едва 900 mAh. Ако слуховете се потвърдят, новият смартфон ще е с вертикално сгъване и ще е по-евтин от настоящия модел.

Друга интересна новост, която може да бъде доста полезна, е добавянето на опция за проверка за състоянието на батерията. Следи от тази функционалност са открити в приложението за настройки. Ако тя работи както се очаква, би трябвало да можете да разберете кога е време за смяна на батерията ви.

Изброените тук функционалности най-вероятно ще се появят с Galaxy S20, но освен тях очакваме компанията да ни изненада и с други новости. Възможно е някои от тях да бъдат достъпни и за по-стари модели на даден етап.

Източник: XDA Developers