Samsung SmartThings Find помага за откриване на загубени устройства Galaxy

Samsung SmartThings Find помага за откриване на загубени устройства Galaxy

Samsung въвежда нова услуга, която ще е от помощ на потребителите в откриването на загубени устройства от компанията. SmartThings Find до голяма степен надгражда възможностите на приложението Find My Mobile.

Решението позволява откриване на местоположението на дадени устройства, включително таблети, умни часовници, слушалки и смартфони. Миналия месец услугата беше достъпна за тестова в няколко страни, но сега от компанията споделят, че тя е готова за прилагане в световен мащаб.

SmartThings Find използва комбинация от Bluetooth Low Energy (BLE) и Ultra Wide Band (UWB) и е налична на устройства с Android 8 или по-нова версия. След първоначална регистрация е възможно проследяването на устройства дори когато те не са свързани към мобилна мрежа.

Услугата ще показва местоположението на карта, а когато устройствата са в близост ще могат и да бъдат прозвънявани. Друг метод за показване на мястото е с технология за добавена реалност, под формата на цветни графики с различен интензитет.

От тази седмица новата функционалност ще бъде налична в световен мащаб чрез софтуерно обновление на приложението SmartThings за смартфоните и таблетите Galaxy с Android 8 или по-нова. В началото на следващата година ще бъде добавена и възможност за проследяване на тагове.

Източник: Samsung