И Telenor започва да предлага eSIM

И Telenor започва да предлага eSIM

Технологията eSIM бавно, но сигурно си проправя път на родния пазар. През миналата есен тя се появи в предложенията на A1, преди няколко месеца беше предложена от VIVACOM, a след броени дни от нейните предимства ще могат да се възползват и потребителите на Telenor.

От наш източник научихме, че компанията смята да я представи официално на 2 ноември, което се потвърждава и от появилата във форума на сайта информация. Нещо повече, чрез малко дедукция успяхме да открием в сайта на телекома страница (вече е свалена), която е посветена на технологията. В нея се съдържат различна полезна информация и отговори на най-честите въпроси на потребителите.

Компанията посочва, че eSIM може да се използва като основна карта или като втора карта, а потребителите могат лесно да направят смяна на традиционна SIM карта с eSIM (това струва 10 лв.). Услугата ще е достъпна само за потребителите на абонаментни планове. Страницата вероятно ще бъде обновена с допълнителна информация преди официалния старт и очакваме към съвместимите устройства да бъдат добавени и тези от серията iPhone 12.

Вече сме писали многократно за еSIM, но на практика това е вградена в телефона SIM карта, която лесно може да се препрограмира за ползване с различни оператори. Настройката става чрез сканиране на специален код, който зарежда eSIM профил, а като цяло технологията елиминира нуждата от поставяне на физическа карта. Така можете да ползвате в двусимов режим устройствата, които поддържат еSIM и имат слот за nanoSIM. В едно устройство могат да са заредени различни еSIM профили, но активен може да е само един.

Ново (02.11)

Услугата вече е обявена официално.

 • Е голям праз от тая ESim,Чак нищо не дава в +
  Диян
 • И каква е далаверата от тоя ЕСим? Ако си с iPhone (поддържащ eSIM) ще можеш да имаш 2 "SIM" (всъщност една SIM + eSIM) карти. Също и на смарт часовници (поддържащи eSIM) ще можеш да я ползваш.
  centur
 • И каква е далаверата от тоя ЕСим?
  Диян
 • Ако е толкова зор да имате мобилен план на часовника и се разтърсите, според мен ще намерите от чужд оператор есим план за Apple Watch, който да работи и тук в роуминг. То реално повече от 100мб на месец не виждам как ще изразходва. Все пак няма да сваляте торенти на него. 😂 Знае ли човекГледане на порно на часовника ми се струва интересна идея ... 🤣.
  Kuzmanow
 • Ако е толкова зор да имате мобилен план на часовника и се разтърсите, според мен ще намерите от чужд оператор есим план за Apple Watch, който да работи и тук в роуминг. То реално повече от 100мб на месец не виждам как ще изразходва. Все пак няма да сваляте торенти на него.
  mishobehar
 • eSIM на часовниците Самсунг е не съвместим с eSIM за Apple Watch.
  leleque
 • А1 имат на 2 часовника Самсунг, а предлагат есим от година. Според мен са си направили сметката, че ще го ползват 10 човека общо.

  Най-вероятно това е причината да...Не си дава зор никой,просто защото смята че няма да има достатъчно потребители(смея да кажа че има доста логика)....
  pretorianec
 • А1 имат на 2 часовника Самсунг, а предлагат есим от година. Според мен са си направили сметката, че ще го ползват 10 човека общо.
  mishobehar
 • Нямам никаква представа,но според мен на този етап едва ли! Нито А1(който беше първия оператор) нито Виваком,предлагат такава опция за eSIM. Да не говорим че всички Apple Watch в Теленор са Wi-Fi модела(няма, и не се предлага LTE)
  pretorianec
 • Питанката е, дали ще я предлагат и за Apple Watch ?
  leleque