Samsung спря ъпдейта на Galaxy S8 до Android 8.0

Само няколко дена след стартирането на ъпдейта до Android 8.0 Oreo за Galaxy S8 Samsung внезапно прекратиха неговото разпространение, а софтуерът бе премахнат от сървърите. След запитване корейската компания е уточнила, че това се дължи на факта, че при някои телефони след актуализацията се е стигнало до спонтанно рестартиране. От Samsung разследват ситуацията и се надяват в близките дни да могат да предложат обновен вариант на софтуера на своите потребители. Притежателите на Galaxy S8 и Galaxy S8+, които вече са актуализирали своите телефони до Oreo, ще получат допълнителен ъпдейт, докато останалите ще се наложи още да почакат за финалното издание на операционната система.

Източник: SamMobile

 • И аз да си изпея моето- Самсунг и софтуер.... пффффф
  kapron
 • На Oreo работят под 1% от смартфоните, така че Самсунг едва ли са се забавили. Дразнещото е, че всеки път преди актуализация на Андроид все едно и също. Допълнително, скапан съпорт и както и да го маскират, все първо да си пробутат новия модел, а после ще излезе и за останалите.
  terry1
 • Да ти го обясня на разбираем език. Имам три устройства от серията Ноут на Самсунг. Останах много доволен от поддръжката им :D, затова следващите ми три устройства са на apple.
  gog88
 • Като излезе S9/S9+ с Android 8 и започнат продажбите след това постепенно "старите" бангии ги обновяват - това си е традиция при Samsung.
  centur
 • Ко речи? Че не схванах нещо...
  milenski73
 • Това не е проблем за ползвателите на телефони на Самсунг :D. Както често е споменавано в този форум, когато става дума за ъпдейт и Самсунг, винаги се появяват колеги, които казват: "Телефоните си работят отлично, не ни трябва нов ъпдейт". Тъй че няма нужда от OREO и всички следващи ъпдейти. Затова и Ноут 8 - флагман на Самсунг за 2017 г. не е получил официално OREO ;)
  gog88