Samsung тества успешно първото Public Safety LTE решение преди официалния старт

Samsung тества успешно първото Public Safety LTE решение преди официалния старт

Без съмнение LTE мрежите носят куп ползи за нас като крайни потребители, но подходящи ли са за употреба в условия на спешни ситуации? Точно на това се опитва да даде отговор Samsung, която обяви, че успешно е демонстрирала в родината си ползата и надеждността на своите Public Safety LTE (PS-LTE) решения, които осигуряват подобрен начин за комуникация в спешни случаи. Тестовете са част от процеса на верифициране от страна на корейското правителство на първата фаза от проект за изграждане на PS-LTE мрежа.

По време на теста 20 отдела от 8 различни сектора (полиция, пожарна, военни, болници, правителство и т.н.) са използвали създадена от Samsung PS-LTE мрежа за различни начини на комуникация – размяна на кратки съобщения, гласови разговори между различни групи, Push-To-Talk (PTT) с глас и видео и видеоконферентни разговори между командния център и екипи, разположени на мястото на действието.

В началото на тази година Samsung беше определена от корейското правителство като единствен доставчик на цялостни PS-LTE решения, а за тестовете са били използвани базови станции в спектър 700 MHz, виртуализирано ядро с основните PS-LTE функции като IMS и PTT и удароустойчиви смартфони. След тестовете от този месец PS-LTE мрежата ще е налична в 4 града в Южна Корея, а постепенно обхватът ще се разширява, за да покрие цялата страна.

Източник: Samsung