Samsung тества успешно първото Public Safety LTE решение преди официалния старт

Без съмнение LTE мрежите носят куп ползи за нас като крайни потребители, но подходящи ли са за употреба в условия на спешни ситуации? Точно на това се опитва да даде отговор Samsung, която обяви, че успешно е демонстрирала в родината си ползата и надеждността на своите Public Safety LTE (PS-LTE) решения, които осигуряват подобрен начин за комуникация в спешни случаи. Тестовете са част от процеса на верифициране от страна на корейското правителство на първата фаза от проект за изграждане на PS-LTE мрежа.

По време на теста 20 отдела от 8 различни сектора (полиция, пожарна, военни, болници, правителство и т.н.) са използвали създадена от Samsung PS-LTE мрежа за различни начини на комуникация – размяна на кратки съобщения, гласови разговори между различни групи, Push-To-Talk (PTT) с глас и видео и видеоконферентни разговори между командния център и екипи, разположени на мястото на действието.

В началото на тази година Samsung беше определена от корейското правителство като единствен доставчик на цялостни PS-LTE решения, а за тестовете са били използвани базови станции в спектър 700 MHz, виртуализирано ядро с основните PS-LTE функции като IMS и PTT и удароустойчиви смартфони. След тестовете от този месец PS-LTE мрежата ще е налична в 4 града в Южна Корея, а постепенно обхватът ще се разширява, за да покрие цялата страна.

Източник: Samsung