Samsung вдъхва нов смарт живот на старите си телефони

Samsung вдъхва нов смарт живот на старите си телефони

Samsung стартира инициатива, с която цели да вдъхне нов живот на някои от старите си смартфони Galaxy. От компанията правят възможно превръщането им в устройства част от система за умния дом.

През януари Samsung представи своята програма Galaxy Upcycling at Home. Чрез софтуерно обновление за съвместимите смартфони, те ще функционират като IoT устройства. Тази програма вече е в бета фаза.

Тя обхваща Обединеното Кралство, Южна Корея и САЩ. Потребителите инсталирали актуализацията на телефона си ще могат да го използват за различни цели, включително за детска камера, следене на домашни любимци и т.н.

Тези функционалности, които разчитат на сензорите на смартфона са достъпни през SmartThings Labs в приложението SmartThings. Устройствата могат да различават с високи нива на точност различни звуци чрез технологии с изкуствен интелект. Потребителите ще могат да съхраняват определени записи.

Така например смартфонът може да засече плач на бебе и да изпрати известие. В този случай ще може да бъде прослушван звукът. Сензорът за околна светлина може да следи и за нивата на яркост в помещение. По този начин ще е възможно автоматичното включване или изключване на осветление.

С обновлението Samsung добавя и оптимизация за изразходване на батерията. Galaxy Upcycling at Home е налична за всички Galaxy S, Galaxy Note и Galaxy Z модели от 2018 насам и с Android 9 или по-нова версия. Очаква се компанията да добави нови модели в бъдеще.

Източник: Samsung