Google взема мерки срещу бъдещи проблеми с WebView

Google взема мерки срещу бъдещи проблеми с WebView

Миналия месец проблем, свързан с компонента WebView, доведе до сериозни неприятности с някои приложения за Android. Сред тях бяха Gmail и Google Pay, а от компанията приложиха поправка, с която отстраниха нередностите.

Този случай обаче е накарал компанията да въведе промени, с които да избегне подобни ситуации в бъдеще. В свой специален доклад Google обяснява къде се корени проблемът и това какво ще предприеме по отношение на WebView.

На първо място научаваме, че приложенията, които са имали проблем и разчитат на WebView, крашват заради бъг в технологиите за експерименти и конфигурация. За да се справи с това, Google разпространи нови версии на Chrome и WebView през Google Play.

Подобренията в WebView включват нов Safe Mode, който позволява при проблем да се премине към по-стара и работеща версия. Google също така планира да ускори обновленията на Chrome и WebView. Освен това ще бъде осъществена задълбочена проверка на приложението и ще се търси комуникация с потребителите при инциденти.