Samsung вдигна цената на процесорите за Apple с 20%

Samsung вдигна цената на процесорите за Apple с 20%
Според информация на корейското издание Chosun Ilbo, Samsung е повишила с 20% цената на мобилните процесори, които доставя на Apple. Данните идват от източник, запознат със ситуацията, и допълнително подкрепят информацията за задаващ се сериозен разрив в отношенията между двете компании. Chosun Ilbo пише, че първоначално Apple е отхвърлила офертата, но по-късно се е съгласила, защото не е намерила заместващ доставчик. Американската компания купува всички процесори за iPhone и iPad от Samsung, като се предполага, че през миналата година е поръчала 130 милиона от тях, а през тази поръчката се е увеличила до 200 милиона броя.

http://www.marketwatch.com/story/samsung-hits-apple-with-20-price-hike-report-2012-11-11

  • Ами това си е много добър ход от Samsung. Вече е повече от очевидно, че след известно време Apple ще спрат всичките си поръчки към Samsung и окончателно ще приключи каквото и да било партньорство между тях. Samsung от своя страна съвсем находчиво се възползват, знаейки че за толкова кратко време Apple няма как да се снабди с необходимите компоненти.
    nmnikolov
  • Взе ми думите от устата :)
    ivyanev
  • Всъщност Samsung би трябвало да е \"pure-play semiconductor foundry\". Това е фабрика (fab), където всеки може да договори изработката на чипове по собствен дизайн. Samsung е част от обединението на производители Common Platform, заедно с IBM, GLOBALFOUNDRIES и още 20 други компании. Възможно е Apple да пренасочени поръчките си към IBM или GLOBALFOUNDRIES, без дори да разработва нови чипове. Texas Instruments напусна Samsung и пренасочи OMAP5 към UMC. Случват се подобни неща. (beer)
    A4i