SanDisk пуска две нови MicroSDXC карти с капацитет 256GB

Western Digital използва началото на азиатското издание на мобилния конгрес, за да представи две нови MicroSDXC карти с капацитет 256GB с бранда SanDisk. И двете са водоустойчиви, а освен това не се боят от екстремни температури, удари и дори рентгенови лъчи. Компанията посочва, че SanDisk Extreme MicroSDXC UHS-I е най-бързата в класа си като осигуряват скорости на трансфер на данни до 100MB/s, а скоростта на запис достига 90MB/s за бързо запазване на снимки или видео.

Този капацитет стига за съхранението на около 14 часа 4K UHD видео. SanDisk Ultra MicroSDXC UHS-I Premium Edition поддържа трансфер със скорост до 95MB/s и е по-достъпното предложение от двете, а компанията описва картата като първата за масовия потребител с капацитет 256GB. Продажбите на 256GB SanDisk Extreme започват през последното тримесечие на годината на препоръчителна цена от 200 долара, а 256GB SanDisk Ultra ще е налична през август на цена от 150 долара.

Източник: SanDisk

  • Прав си, а също кой знае каква космична цена, ще и сложат. Виж на какво се натъкнах http://www.micro-sdxc.com/2TB-microSDXC.htm ...
    Ванката
  • Eдва ли ще има някакъв проблем, ако топ моделите от тази година не ги поддържат, кой ще ги поддържа. Предполагам, че са обявили 200GB, защото това е била най-голямата карта налична към момента. А да не промотират, можеш да му сложиш 2TB карта, обаче такава няма да се продава в следващите 5 години.
    board