SanDisk пусна в продажба една от първите microSD карти с капацитет 1TB

SanDisk пусна в продажба една от първите microSD карти с капацитет 1TB

Една от първите в света microSDXC карти с капацитет 1TB, която е част от серията SanDisk Extreme, беше пусната в продажба през сайта на компанията и Amazon. За съжаление, изглежда наличностите в Amazon, откъдето може да бъде поръчана и за България, бързо са се изчерпали, но се очаква скоро тя да бъде достъпна отново. Както най-вероятно предполагате цената на устройството е доста висока – 400 долара. За сравнение версията с 512GB струва 200 долара. Новата карта с висок капацитет от Sandisk е с доживотна гаранция, водо- и удароустойчивoст, както и е издръжлива при облъчване с рентгенови лъчи. Скоростите на четене и запис на фйлове са съответно до 160 и 90 мегабайта в секунда, като отговаря на стандарта UHS Class 3 (U3).

Източник: Amazon

Оферти на деня

 • Да дори клас u3 е по-бавна от вградената. А вградената дори не е последен стандарт. На запис, пускане на видео си личи, особено над full HD.
  tzincbg
 • Колкото повече расте капацитетът, стават по-капризни - една марка харесва, друга не, но общо взето може. Напр. старото ми Xiaomi Redmi 2 уж беше до 32, 64 без проблем, 128 чете, но леко бави, 256 му идва нанагорно, но се справя. Една стара китайска пръчка дойде с 2гб. до 32 работи ок. Над това мъка.
  tzincbg
 • Да, старата 808-ца официално е с до 32ГБ, но работи без ядове и с 64ГБ, а като нищо и 128 да захапе.
  Вито
 • Най-вероятно ще се чете и от устройства, на които пише до 256 гб че поддържат. Обикновено се пише най-високия капацитет, който е имало до момента и е тестван, но реално може да поеме и повече.
  tzincbg