Санкциите на САЩ могат да струват 30 милиарда долара на Huawei през следващите години

През следващите две години Huawei очаква спад в приходите с около 30 милиарда долара спрямо прогнозите, заяви основателят и главен изпълнителен директор на компанията – Рен Женгфей. Намалението ще е факт, ако наложените от САЩ санкции не отпаднат. През юни между 17 май и 16 юни Huawei отчита спад от 40% на продадените смартфони извън Китай спрямо предходния месец, което е свързано именно с потребителските колебания след новините за американските действия.

Според Рен Женгфей общите приходи за настоящата и следващата година ще са около 100 милиарда долара. Въпреки това компанията възнамерява да запази своя бюджет за изследователска дейност и да се въздържи от сериозни съкращения и продажба на основни активи. Рен споделя, че е очаквал сериозна конкуренция и дори конфликт при достигане на водещата позиция на компанията на пазара на 5G решения.

Въпреки това китайците не са били подготвени за решимостта на атаката от страна на САЩ, и то на толкова много фронтове. Той остава убеден в това, че компанията може да оцелее, и прогнозира, че тя ще отбележи ръст до няколко години. Междувременно Huawei се подготвя за спад в доставките на смартфони извън Китай с до 60%, а освен това кампанията срещу мрежовото й оборудване ще намали двугодишната й преднина при 5G спрямо Nokia и Ericsson.

Източник: Bloomberg

 • Хубавото е, че ситуацията хипотетично може да се използва като мотивация на заспалите лидери като Samsung, а и компании като Sony и LG, да се върнат поне малко на времето S3-S4-М9-V10, да забравят напълно за изрязаните/продупчените екрани, 3.5мм преходниците и малките батерии, както и смешните 1080+ резолюции на 6'' дисплеи, и да си спомнят най-накрая, че съществуват именно заради иновацията, предлагана на крайните (HE) юзери, а не заради стойките за по USD999 и префасонираните си миналогодишни модели...
  MEnergy
 • Да де и по тази причина, това което стои да обяснителния сайт, няма смисъл.
  board
 • Предвид новината от вчера значи са си направили сметката вече, че ще има голям отлив...
  Вито
 • Нещо май не правим разлика между производство и продажби, а? Като цяло двете са пряко съврзани. Или ги произвеждат за да си подпират шкафовете с тях?

  Ако произвеждаш повече от колкото можеш да продадеш, в един момент ще трябва да спреш производството, за да изчистиш складовите наличности.

  Пределно ясна е пропагандата - всичко е наред, купувайте хора.
  board
 • Любопитно е, че по-рано този месец с специално създадения им сайт по темата твърдяха, че няма спад. ;)
  https://www.huaweimatters.com/bg/

  [URL=http://vfl.ru/fotos/1fcb168d26921914.html][IMG]http://images.vfl.ru/ii/1560842542/1fcb168d/26921914_m.jpg[/IMG][/URL]
  Нещо май не правим разлика между производство и продажби, а?
  Вито
 • Ами приказките на сайта им са ала-бала.
  В тази част са "без чуствително понижаване или повишаване".
  Да се чудиш - 40% незначително или почти никакво изменение е.
  npet
 • Любопитно е, че по-рано този месец с специално създадения им сайт по темата твърдяха, че няма спад. ;)
  https://www.huaweimatters.com/bg/

  [URL=http://vfl.ru/fotos/1fcb168d26921914.html][IMG]http://images.vfl.ru/ii/1560842542/1fcb168d/26921914_m.jpg[/IMG][/URL]
  board