Със Samsung Galaxy SmartTag можете да откриете изгубените си вещи

Със Samsung Galaxy SmartTag можете да откриете изгубените си вещи

Заедно с новата серия смартфони Galaxy S21 и слушалките Galaxy Buds Pro, Samsung представи и Galaxy SmartTag. Това устройство разчита на Bluetooth Low Energy (BLE) технология за локализиране на различни обекти.

Galaxy SmartTag се прикрепя към обекта, който искате да следите, а след това трябва да го сдвоите със смартфон Samsung Galaxy чрез приложението SmartThings. Там можете да видите последното му засечено местоположение. Когато го търсите, приложението ще показва индикатор за близост в зависимост от силата на сигнала. С натискане на бутон можете да активирате и звуков сигнал.

Устройството не поддържа технологията Ultra Wideband (UWB), която обаче ще бъде добавена към модела SmartTag+, който ще е наличен по-късно през годината с цена в САЩ 39.99 долара. Доставките на Galaxy SmartTag започват от 29 януари с цена в САЩ от 29.99 долара. И двете устройства ще се продават и в комплект от по няколко броя.

Източник: The Verge

  • Пробвах през приложението SmartThings в телефон Huawei и макар да показа тага като сертифициран за България ми каза, че се поддържа само за устройства Galaxy с Android 8 или по-нова версия.
    chilko
  • Ще може ли да се използва на смартфони които не са на Samsung?
    Asenikonomov