САЩ въвежда нова антипиратска система

САЩ въвежда нова антипиратска система
Настоящата седмица вероятно е последната, в която американските потребители ще могат свободно и без риск да свалят файлове чрез торенти. От 1 декември най-големите интернет доставчици в страната ще се включат в система за проследяване на потребителите, която се поддържа от така наречения Center for Copyright Information (CCI). Организацията ще следи и установява IP адресите на всички, които теглят торенти или други материали, които нарушават авторските права.

Според изтекли документи от AT&T новата система ще включва действия на 6 нива. При първо нарушение потребителят просто ще получава e-mail, че е изтеглил незаконно съдържание от интернет. Второто съобщение вече ще е с по-сериозен тон. При трето и четвърто предупреждение потребителят ще трябва да потвърди получаването, за да може то после да бъде използвано срещу него при евентуални съдебни действия от страна на носителите на авторските права.

Петата и шестата стъпка са различни за отделните оператори. Verizon примерно ще намалява скоростта на интернета на потребителя, докато Time Warner и AT&T ще пренасочват потребителите при всяко влизане в интернет към специални образователни страници за защитата на авторските права.

За момента не е ясно дали ще има цялостно прекъсване на интернет достъпа за нарушителите, но отделни доставчици не изключват и такава възможност. В същото време не е много ясно и какво точно ще се прави с нарушителите. В САЩ филмовата и музикалната индустрия вече спечелиха доста дела срещу пирати и постигнаха впечатляващи във финансово изражение присъди. В същото време повечето осъдени са самотни майки, ученици или социално слаби граждани, които, естествено, няма никога да платят рекордните глоби, които им бяха наложени.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция