Съвети за употреба на Huawei P10 lite със статив

Съвети за употреба на Huawei P10 lite със статив

Думите “най-добрият фотоапарат е този, който е с теб” вече не звучат толкова пресилено, защото смартфоните подобриха драстично фотографските си способности. Вече е трудно да си представим да прекараме лятната си почивка без телефона си, а ако положим малко повече усилия, можем да получим още по-впечатляващи резултати. Един от най-лесните начини да подобрим снимките и видеото от телефона си е да се сдобием със статив. Вече писахме за предимствата на Huawei AF14, който комбинира селфи стик с трипод. Освен самостоятелно той може да се вземе и като подарък при покупката на Huawei P10 lite (кампанията е активна до 20 август), което може веднага да реши два проблема, ако не искате да се хвалите с камерата на сегашния си телефон. Ето няколко съвета как да се възползвате от новата си придобивка.

Групови снимки
Груповите снимки осигуряват удобен повод да се позабавлявате с приятели пред обектива. Поставете смартфона на статива и помолете приятелите си да застанат в интересни пози, подскочете едновременно или просто да се усмихнете. Камерата може да бъде активирана с таймер, с гласова команда или пък просто с усмивка.

Вечерни снимки
Стативът е незаменим при снимането вечер, защото позволява на затвора на камерата да остане отворен по-дълго време и така върху сензора ще попадне повече светлина. Освен това с него може да експериментирате и с различните настройки от професионалния режим, за да създадете още по-красиви снимки. Това важи и ако искате да снимате в затъмнени помещения.

Рисуване със светлина
Една от най-впечатляващите функции на Huawei P10 lite, която присъства и в другите телефони на компанията, е рисуването със светлина. Тя включва 4 ефекта, които изискват да фиксирате телефона неподвижно – например със статив. Опцията позволява лесно да получите кадри с преливащи се светлини на движещи се автомобили, да уловите движението на звездите върху небето, да рисувате с фенерче или пък да направите артистични снимки на движеща се вода.

Time-lapse клипове
Стативът е незаменим за създаването на time-lapse клипове, в които дълги периоди от време са събрани в няколко секунди, за да уловите ефектни залези, препускането на облаците върху небето или пък движението на голяма тълпа хора. Тази добавка е част от функциите на камерата на P10 lite и просто трябва да се активира от менюто.