Sennheiser обещава да представи слушалки с неземен звук

Sennheiser обещава да представи слушалки с неземен звук

През тази година германската компания Sennheiser ще отбележи 70 години от създаването си (става броени месеци след края на Втората световна война) и ще почете кръглата годишнина с представянето на по-специален продукт. Това ще стане на 3 ноември, когато ще видим наследник на едни от най-редките и високо ценени слушалки създавани някога. Става дума за дебютиралия през 1991 година електростатичен модел Sennheiser Orpheus, чиято цена от 16 000 долара със сигурност го прави продукт, предназначен само за аудиофилите с дълбоки джобове. Слушалките са снабдени и със собствен лампов усилвател, който да разкрие напълно възможностите им. В момента цената на Orpheus надхвърля 30 000 долара, тъй като в света има едва няколкостотин броя от тях.

На 3 ноември германската компания ще се опита да надскочи високата летва, която постави сама преди 25 години. Вече се говори, че цената на новите слушалки може да достигне 35 000 евро, което ще ги направи още по-ексклузивни. Sennheiser показа устройството за пръв път в края на август, но пази най-важните детайли за премиерата след месец. Все пак вече разкри подробности за слушалките, които отново ще са комбинирани със собствен лампов усилвател, който е вграден в основа от мрамор Carrara, какъвто е използва за шедьоврите си и Микеланджело. Солидната основа е важна качеството на крайния звук. Според Sennheiser, благодарение на специална усилвателна технология слушалките са с над 200% по-ефективни в сравнение със съществуващото оборудване за възпроизвеждане на звук.

Компанията обещава, че устройството ще покрие звуков диапазон от 8 Hz до над 100 kHz, което надхвърля възможностите на човешкия слух. Тези честоти могат да се чуят само ако се комбинират слуховите системи на слон и на прилеп. Останалите детайли включват пренос на звука от усилвателя към слушалките по кабели с покритие от 99.9% сребро, а вакумните тръби са предпазени от външния акустичен шум чрез висококачествени кварцови балони. Самите слушалки използват диафрагми с покритие от платина. През идните дни сигурно ще научим повече подробности за този “монумент на звука”, както го описва Sennheiser, а междувременно можете да се включите в кампанията “Reshaping Excellence” през специалния интерактивен сайт.

Източник: Sennheiser