Серията Asha Touch на Nokia осигурява евтини телефони със сензорен екран

Серията Asha Touch на Nokia осигурява евтини телефони със сензорен екран
Nokia продължава да изпълнява стратегията си за осигуряване на връзка на "следващия милиард" мобилни потребители с премиерата на първите устройства от серията Asha Touch - както подсказва името, става дума за модели със сензорен екран, като той вече е основен начин за взаимодействие с устройството. Трите нови модела са Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 и Nokia Asha 311 и с тях общият брой Asha телефони достигна 10. Устройствата предлагат и нов, изцяло сензорен интерфейс на платформата S40 и разполагат с познати от други телефони нa Nokia приложения. Сред тях е Nokia Browser 2.0, който компресира до 90% интернет трафика за по-бързо и евтино сърфиране в интернет и освен това поддържа работата с уеб базирани приложения. Осигурява бърз достъп до социални мрежи и има мениджър за изтегляне на файлове за по-удобно запазване на музика, видео или изображения. Потребителите на телефоните ще получат достъп до 40 безплатни игри нa EA, сред които Tetris, Bejeweled, Need for Speed The Run и FIFA 12. Nokia Asha 305 ще е на пазара това тримесечие на приблизителна цена на дребно около 63 евро преди такси и субсидии. Nokia Asha 306 и Nokia Asha 311 ще са в продажба през следващото тримесечие на цени съответно 68 и 92 евро.

Nokia Asha 311 е компактен телефон със сензорен екран, който се предлага в различни цветове. Има 3" капацитивен дисплей с резолюция 400 х 240 пиксела (WQVGA), който е предпазен от устойчиво на надраскване стъкло и e покрит с поляризиращ филтър за осигуряване на по-добро изображение. Налице е 3.2МР камера, която записва VGA видео, а освен това откриваме FM радио, 3G възможности, 1GHz процесор, 256МВ вградена памет и слот за допълнителна. В софтуерно отношение Asha 311 разполага с Nokia Maps, с 15 нива от Angry Birds и с комуникационното приложение WhatsApp.

Nokia Asha 305 поддържа работа с 2 SIM карти, едната от които може да бъде лесно заменена. Устройството е снабдено с 3" резистивен дисплей с WQVGA резолюция, има 2МР камера, поддържа Bluetooth и има двубандови мобилни възможности. Nokia Asha 306 е почти идентичен, но използва само една SIM карта и има Wi-Fi възможности.