Серията Nokia X идва с три години основни ъпдейти на Android

Серията Nokia X идва с три години основни ъпдейти на Android

Вече стана дума за новата схема на именуване на своите продукти, която възприема Nokia Mobile. В допълнение на сериите C и G днес компанията анонсира и серията X, която е значително по-интересна. За начало тя идва с три години ъпдейти не само на сигурността, но и на Android, така че телефоните ще бъдат обновени чак до Android 14. В Европа телефоните ще се продават без зарядни устройства в комплекта, но пък ще идват с калъф, който е 100% биоразградим.

Както може да се досетите моделите в нея се казват Nokia X10 и X20. И двата телефона използват чипсет Snapdragon 480 5G, което означава, че поддържат и мрежи от пето поколение. Сред останалите споделени характеристики са 6.67" FHD+ (1080 х 2400) 20:9 дисплей с отвор за селфи камерата, FM радио, NFC, страничен сензор за отпечатъци, бутон за Google Assistant и поддръжка на бързо зареждане при 18 вата. Освен това и камерите са с оптика Zeiss и поддържат запис на звук с OZO audio.

Nokia X10 осигурява 4/6GB RAM и 64/128GB разширяема памет. Камерата за селфита е 8МР, а основната е четворна. Тя има 48МР главен сензор, 5МР с ултраширокоъгълна леща и два 2МР сензора за боке ефекти и макроснимки. Батерията е с капацитет 4470 mAh. Устройството ще се предлага от юни в бяло и зелено на цена от 309 евро.

Що се отнася до Nokia X20 ще го видим с 6/8GB RAM и 128GB разширяема памет. Моделът има 32МР селфи камера, а основната отново е четворна. Нейната конфигурация е като тази на X10, но като главен се ползва 64МР сензор. Батерията отново е с капацитет 4470 mAh. Телефонът ще се продава от май в синьо и бежово на цена от 349 евро.

И за финал Nokia Mobile представи нови безжични слушалки. Те се казват Nokia Lite Earbuds (BH-205) и ще се предлагат в синьо и черно. Устройството осигурява до 6 часа работа с едно зареждане, а в комбинация с батерията в калъфа времето се увеличава до 36 часа. Сред характеристиките са Bluetooth 5.0, 6 мм драйвери и честотен диапазон 20Hz-20KHz. Потребителите могат да ползват двете или само едната от слушалките. Устройството ще се продава от средата на този месец за около 39 евро.

Препоръчани оферти