Серията realme 7 дава повече при достъпни цени

Серията realme 7 дава повече при достъпни цени

Най-вероятно вече сте добре запознати с производителя на смартфони realme, който от миналата година има официално присъствие и у нас. По данни на Counterpoint Research компанията продължава да увеличава пазарния си дял, като общите ѝ доставки към края на третото тримесечие на 2020 са достигнали над 50 милиона телефона.

realme постига впечатляващ ръст от 132% спрямо предходното тримесечие и 45% спрямо същия период на 2019. Според Counterpoint компанията достига и най-бързо до доставени 50 милиона устройства от създаването си спрямо който и да е друг производител.

Междувременно актуалната серия от среден клас realme 7 от известно време се предлага и у нас, като в нея откриваме моделите realme 7 и realme 7 Pro. Един от плюсовете на тези устройства е наличието на три години гаранция от производителя, което дава добра добавена стойност.

 

realme 7 е с препоръчителна цена от 389 лв., но предлага доста добри параметри за класа си. Той залага на LCD екран с диагонал 6.5 инча, резолюция Full HD+, честота на опресняване 90 херца, защитно покритие Gorilla Glass и отвор, в който е поместена 16MP селфи камера. Тук определено изпъква наличието на високата честота в този бюджетен ценови клас.

В основата на модела е чипсетът Helio G95 в комбинация с 6GB LPDDR4x RAM, 64GB разширяема памет UFS 2.1 и батерия с капацитет 5000 mAh с технология за бързо зареждане при 30W. Пълното зареждане на батерията отнема 65 минути, а до около 50% заряд се постига за 26 минути.

Основната камера включва 48MP сензор Samsung GM1, 8MP с ултраширокоъгълен обектив със зрителен ъгъл 119 градуса, монохромен за боке ефекти и сензор за макроснимки. Сред останалите черти на устройството са USB Type-C порт, жак за слушалки, устойчивост на изпръскване с вода и вграден в бутона за включване четец на отпечатъци. Моделът се предлага в син цвят.

Вземете моделите от серия realme 7 от "Зора".

С realme 7 Pro вече ви запознахме по-отблизо в ревюто ни на модела от миналата година. Той разполага със Super AMOLED панел с диагонал 6.4 инча, резолюция Full HD+, честота на опресняване 60Hz и вграден скенер на отпечатъци. 32-мегапикселовата селфи камера е поставена в отвор в екрана. Тя предлага технология за разкрасяване с изкуствен интелект и има нощен режим.

Сред основните параметри на модела са чипсет Snapdragon 720G, 8GB LPDDR4x RAM, 128GB разширяема памет UFS 2.1 и батерия с капацитет 4500 mAh и технология за бързо зареждане при 65W. Това позволява пълното зареждане за едва 34 минути, а до близо 50% за 12 минути.

Основната камера включва 64MP сензор Sony IMX682, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, монохромен за боке ефекти и сензор за макроснимки. Главният сензор има високи нива на светлочувствителност, като се използва технология за сливане на четири пиксела в един. Това позволява постигането на добри резултати при снимане в условията на ограничена околна светлина.

Сред останалите черти на устройството са стерео говорители с Dolby Atmos, USB Type-C порт и жак за слушалки. Корпусът на устройството е издръжлив на изпръскване с вода. realme 7 pro е наличен с препоръчителна цена от 589 лв. в сребрист и син цвят.

Вземете моделите от серия realme 7 от "Зора".