Sharp очаква продукти с IZGO дисплей през второто тримесечие на 2013

Sharp очаква продукти с IZGO дисплей през второто тримесечие на 2013
Sharp се надява, че екрани с тяхната технология IGZO ще се появят в продукти на западни компании през второто тримесечие на следващата година. В интервю за Bloomberg мениджър на Sharp, който е пожелал анонимност, е обявил, че неназована японска компания ще пусне продукти с IZGO в началото на годината, а чуждите фирми ще започнат да използват новите дисплей на Sharp няколко месеца по-късно.

Припомняме, че технологията IGZO (Indium gallium zinc oxide) e голямата надежда на Sharp да се измъкне от финансовите затруднения, в които се намира в последно време. Само за настоящата финансова година японците очакват нетна загуба от 5.5 милиарда долара, като основните причини са силната японска йена и засилената конкуренция, най-вече в лицето на Samsung. Това пък от своя страна доведе до съкращаването на близо 3000 работници във фабриките на компанията.

В същото време IGZO определено има своите предимства, които дават надежди за по-добро бъдеще на японската фирма. Според Sharp технологията намалява разхода на енергия тройно в сравнение с конкурентните продукти, което е голям плюс при съвременните смартфони, които така или иначе имат сериозен проблем с издръжливостта на батерията. Също така дисплеите на японците позволяват по-голяма пикселна гъстота, както и по-прецизно регистриране на докосвания.

За момента обаче индустрията очевидно все още не оценява по достойнство постиженията на Sharp. Единственият продукт с IGZO е тяхната собствена разработка Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E. Както е известно, Apple обмисляше използването на IGZO в новия iPad, което в крайна сметка се провали поради съмнения, че технологията не е достатъчно надеждна. От тази гледна точка е интересно да видим кои ще са фирмите, които първи ще се престрашат да пуснат продукти с IZGO в следващите месеци.

 • То май всичко се прави в Полша. Само Loewe-то го произвеждат в Германия. :)
  makeno
 • Не се съмнявай,Макено,ама никак!На никого не налагам нищо,който каквото иска!!Споделям просто за марката,пазара в Германия го знам/работил съм в Хамбург-95 и 96 год./,щото има още германци с нокия 3310!!Пишеш за Панасоник-не го ли правят още в Полша?Иначе ти пожелавам много щарк редуциирт!!
  stoks
 • Не се заяждам, но мнението ти е крайно инфантилно, затова дълбоко се съмнявам, че си на 63. :) По принцип sharp в Германия имат много неутрално мнение. Добри са, изгодни са, но хората предпочитат да си купуват сони или loewe, а напоследък и samsung или panasonic. Говоря за телевизори. Някакси просто не могат да се наложат на пазара. Лично мнение. Иначе са ми симпатични. :)
  makeno
 • Ха,ха-то ти е доста елементарно!Дадох ти и други примери,бих могъл и стотици!За самолетите си светлинни години неточен.За Шарп:слушай добре-много парички са ти нужни за да имаш телевизора,който сам съм си купил!!!Не вярвам да си пътувал като мен до Германия и Гърция само и само да имам телефон Шарп,апропо до сега четири!!Превъзходни са!Шарп ползвам доста преди да се родиш-на 63 год.съм-ако ти е досттатъчно,Ачи!!!
  stoks
 • Ха, ха... Някога, преди 30 и повече години са сглобили съвсем ограничено количество F16 и до сега всичко им е самолет на турците. Голяма реклама са тези десетина самолета. Клиентите не са доволни от качеството . Дори не знаят къде е направен телевизора. Въпреки това могат сами да преценят за качеството , затова и не купуват. P.S. Пиша като доволен собственик на Sharp телевизор, но ги развалиха непосредствено след модела, който взех.
  A4i
 • Кво значи прави?! Турция не прави ли и F16?!Словакия не прави ли Туарег, Порше кайен или Ауди Q7?Мерцедес и Хуго Бос данеби да си произвеждат само в Щутгарт, или......
  stoks
 • Ами защото бюджетните серии LE от телевизорите на Sharp започнаха да ги правят в Турция. ;)
  A4i
 • Наистина би било кошмарно ако Sharp отиде в небитието за сметка на стаден култ от сорта на Samsung. Въобще масовата психоза и дезинформация е най-силното оръжие в днешно време за спечелване на доминация и власт - на пазари или каквото и да е. Не мога да намеря смислени аргументи защо например един обективно информиран и мислещ човек би избрал телевизор Samsung пред Sharp. А корейците се спрягат едва ли не за лидери в тази област. Пълен абсурд. Да правиш най-добрите ТВ и LCD/LED панели в света, да си лидер в иновациите в областта и да продаваш десетки пъти по-малко от някакви майстори по всичко... Ако това се случи, човечеството ще си заслужава загубата.
  Sage