AdBlock Plus най-накрая и за Android

AdBlock Plus най-накрая и за Android
AdBlock Plus, която е една от любимите приставки за ползвателите на браузърите Firefox и Chrome, най-накрая се появи и за Android. От днес програмата може да бъде изтеглена от Google Play Store от всички собственици на телефони с версия на Android, която е поне 2.1. За разлика от настолната версия, която просто и ефективно блокира всякакви реклами, AdBlock Plus за Android има особености. Ако искате да се отървете от всички реклами, ще трябва да отговаряте на 2 изисквания: да имате Root достъп и да използвате вградения браузър или Chrome.

Ако нямате Root достъп и не желаете да нарушавате гаранцията на телефона си, нещата стават по-сложни. AdBlock Plus пак ще блокира рекламите, но само ако ползвате интернет през WiFi и само ако ползвате версия на Android, която е 3.1 или по-нова. За собствениците на телефони с по-стари версии на операционната система на Google има решение, но то изисква ръчно конфигуриране на програмата. Подробни инструкции можете да намерите тук.

Програмата има и някои други рестрикции, които са наложени от структурата на Android. Така например сайтове, които ползват SSL криптиране, няма да бъдат филтрирани, а потребителите с Firefox ще трябва да си изтеглят допълнителен плъгин за техния браузър.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.adblockplus.android

  • зависи какъв ти е телефона роотни си го ,сложи му къстъм ром и си инстралирай каквото искаш ;)
    mchalakov
  • Благодарим , че ни уведоми! Важно беше!
    rorosims