Шефът на Nokia отново подсказва за таблет от компанията

Шефът на Nokia отново подсказва за таблет от компанията
По време на гостуване в Австралия Стивън Илъп, който ръководи Nokia през последните две години, направи всичко възможно да не разкрие информация през австралийските медии за задаващи се таблети на компанията. На зададени въпроси относно плановете за представяне на таблет Илъп е споделил, че компанията проучва всяка опция (Android или Windows) за операционната му система. Освен това е допълнил, че важен аспект за един таблет е възможността за съвместна работа със смартфоните на компанията. Затова и Windows е много по-добър избор за комбиниране с Windows Phone и това ще е първата опция за компанията.

Разбира се, малко вероятно е да видим устройство, което използва софтуер на друга компания, а не на Microsoft. Вече се заговори, че Nokia работи по таблет с Windows RT, който ще бъде представен в Барселона, но се появиха и слухове, че ако премиерата му въобще се случи, тя ще се забави. Илъп посочва и че компанията проучва внимателно опита на Microsoft с таблетите Surface, за да разбере кога и как да се включи на този пазар.

От думите на шефа на Nokia става ясно, че компанията е обмисляла да избере Android за основна платформа, но е решила, че този пазар е прекалено пренаселенq и се е отказала, още повече че е щяла да стъпи на него. Според Илъп нарастващата доминация на Samsung в екосистемата на Android оправдава това решение.

http://www.afr.com/p/technology/nokia_chief_suggests_windows_tablets_sDJnefNCDMjF83OR0T8HsL

  • http://b2bnews.bg/view.php?url=http://feedproxy.google.com/~r/pcworldbg/~3/Wx6iNiFPM8A/20478_general_electric_razraboti_ultrakompakten_visokoefektiven_ohladitel_za_kompyutarna_tehnika
    butch_bs
  • На този етап, единственото сериозно предимство поне според мен, е липсата на вентилатори при RT таблетите.;) По този показател, както и енергопотребление, живот на батерията и тегло, всичко е свързано и ще зависи само и единствено от Intel и новите им разработки + колко сериозно ще подходят с налагането им на пазара.(cyber)
    A.M.K.
  • Имат си предимства - по-леки и с по-добър живот на батерията.
    board