Shell започва изграждането на мрежа за зареждане на електромобили в ЦИЕ

Shell започва изграждането на мрежа за зареждане на електромобили в ЦИЕ

В партньорство с оператора на зарядни мрежи IONITY Shell откри първата станция Shell Recharge за високоскоростно зареждане на електромобили в Унгария, която се намира на магистрала M7 до езерото Балатон. Подготвя се и втори обект, който ще се намира на магистрала М3 и ще заработи през февруари. Всяка от наличните точки има потенциал за зареждане с мощност до 350 kW.

С тези два обекта Shell прави пилотно тестване на зарядните точки в региона. Началната цена от 1925 унгарски форинта (5,82 евро) за една сесия, която ще влезе в сила след първоначалния тестови период, съвпада с годината, в която Shell стъпва в Унгария.

До края на 2021 г. IONITY цели да изгради общо 21 станции за зареждане в търговски обекти Shell в Централна и Източна Европа, покривайки Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Словения. Саша Колякин, генерален мениджър на Shell Retail в Централна и Източна Европа коментира, че до края на 2021 г. целта на компанията е да осигури възможност за зареждане на електромобили в 100 търговски обекта Shell в целия регион.

Shell работи активно за разширяването на мрежата си от обекти за зареждане на електромобили и в България в партньорство с Eldrive. Компанията разполага с 11 бързозарядни станции (50kW) в 11 търговски комплекса Shell на ключови локации в страната.