Силно тримесечие за Nokia

Силно тримесечие за Nokia
Продажбите на "мултимедийните компютри" от N-серията на Nokia през второто тримесечие на годината отбелязват ръст от 60% до повече от 3 милиона според информацията, която финландската компания обяви вчера. Общият брой продадени телефони е достигнал 78.4 милиона, което е увеличение от 29% в сравнение със същия период за миналата година и 4% повече от първите три месеца на тази. Приходите са достигнали 9.83 милиарда евро, от които 1.14 милиарда евро са печалба. Пазарният дял на компанията се е увеличил до 34% в сравнение с 33% за същия период на 2005 г., но е намалял с 1% в сравнение с предното тримесечие на тази година. Според обема продадени устройства най-голямо е увеличението в Китай и на Азиатско-Тихоокеанския пазар, следвани от тези в Близкия изток и Африка и Европа. При 3G телефоните глобалният пазарен дял на Nokia надхвърля 30%, което до голяма степен се дължи на развитието на мрежите от трето поколение в Европа. Средната продажна цена на устройствата на компанията за тримесечието е 102 евро, при 103 евро за предишното.

 • знаеш ли колко много отрова има по света ето днеска Израел са ударили град Кана това е градът кадето Исус е направил водата във вино а Исус е от Израел техен брат е на изралтяните Колко мъка има по света нека да не се тровим а да си помагаме
  apolon25
 • :))) хайде да не спорим за мене нокия са най добрата марка телефони за тебе друга еми нека да е така всеки есвободен нали така нека да има разнообразие там се ражда конкуренцията
  apolon25
 • Като не вярваш направи си справка:)) Алф:)
  apolon25
 • Простака си е простак.... N серията на Нокия НЯМА АНАЛОГ ПРИ ДРУГИТЕ МАРКИ ТЕЛЕФОНИ НАПРАВИ СИ СПРАВКА:))
  apolon25
 • пак се изказваш неподготвен, камо л ида си виждал някои от депутатите или министрите. и за да те поправя николай василев използва се п910
  afterlife
 • Някои хора дрънкат само смешни работи.В момента Nokia NSeries са хит сред ВИП перзоните.Това,че обикновеният българин е беден,не значи че скъпите телефони са боклуци.Ако имах пари,щях да си взема N80.Прочетете "24 часа" и ще видите какви телефони имат депутатите-всичките са с NSeries на Nokia.
  Павел баня
 • samo da te pitam posledno ot 10 ili 6 godini se zanimava6 s gsm-i 4e i mai ti ne znae6 kato ti gledam postovete
  afterlife
 • Tisi goliam IGARCH evala . Napalni si ushite sas barut i si udari glavata v niakoe darvo za da ne se izkazvash poveche taka nepodgotven .
  chinatown
 • Значи, като не разбираме (от какво май и ти не знаеш), нямаме такали? А кое е веселото на нямането на пари, аз имам пари да си взема който и да е нокия или верту, това е отделен въпрос, но основното което ме потресе е от кое не разбираме?
  vladovn
 • нямаш нокия щото не разбираш и нямаш толкова пари:)
  apolon25
 • i koito i da ima pe4alba-nali az nqmam-az ako imam togava e drugo ne6to:)koito ne e saglasen neka dobavi mnenie
  W800
 • Какво си се разхвалил тез дървета? Не виждаш ли нямат и един свестен тъчскрийн? Или пазарния дял - загубили са 1% от него, това означава че другите пройзводители са го изяли. И още нещо Samsung и особено LG бележат загуби. Ръст в печалбите имат най - вече Motorola и SonyEricsson Comunication AB.
  vladovn