Следващите телефони Pixel може да получат извити OLED дисплеи

Следващите телефони Pixel може да получат извити OLED дисплеи

OLED панелите за смартфони стават все по-търсени, а фирмите, които произвеждат такива, нямат достатъчен капацитет, за да осигурят количества за всички желаещи. Google също страда от този недостиг на компоненти, който ограничава производството на телефоните в серията Pixel, и засега няма признаци положението да се подобри. Говори се, че Apple се кани да заложи на OLED дисплей в следващия iPhone и за целта е поръчала големи количества на такива панели на Samsung, а освен това корейската компания трябва да осигури достатъчно компоненти за своите смартфони.

Затова не е изненадващо, че Google търси начин да подобри снабдяването с OLED панели и като следствие е предложила солидна инвестиция в производствените мощности на LG Display. Американците имат желание да инвестират поне 1 трилион вона (880 милиона долара), които да помогнат на LG да увеличи капацитета на своите заводи, твърди корейското издание ETnews. Според информацията по този начин Google иска да си осигури стабилни доставки на гъвкави OLED панели за следващите смартфони в серията Pixel. LG Display все още обмисля предложението, а парите ще стигнат за изграждането на една производствена линия за гъвкави панели с малки и средни размери за смартфони.

Източник: Reuters, ETnews

  • Проблема с недостатъчния капацитет е от времето на Омния HD. Тогава се прехласваме по ОЛЕД, макар и жълт. Самсунг всяка година обещават че ще строят завод. Все още не са почнали, а те държат 80% от патентите. Остава ни само да чака е и да се надяваме.
    A4i
  • Лично аз , след като свикнах със Lg G Flex2 , какъвто и друг телефон да пипна ми се струв груб , някак си прав и неудобен , а дисплейте като цвят и възприятие изобщо не желая да коментирам !(yes)
    kan4oto72
  • За разлика от нашите форумни капацитети там са разбрали откъде... и накъде духа вятъра... :D
    nikolaiii