Турската Vestel иска да купи бизнеса с телевизори на Toshiba

Турската Vestel иска да купи бизнеса с телевизори на Toshiba

Турският производител на електроника и домакински електроуреди Vestel води преговори за покупката на бизнеса с телевизори на Toshiba, става ясно от изявление на представител на компанията за Reuters. Агенцията посочва, че през миналата година Vestel е включила споразумение с японската компания, което й дава право за период от 5 години да произвежда и продава телевизори с марката Toshiba на територията на Европа. Японският концерн очаква да отчете нетна загуба от около 9 милиарда долара за дейността си през миналата година, която е свързана с обявилото наскоро банкрут американско подразделение Westinghouse.

Източник: Reuters

  • Какво прави Вестел "Боклучави маркови телевизори" Имах едно JVC производство на Вестел едвам си изкара гаранцията и на следващата година се предаде. За сравнение имам 20 годишно кинескопно LG и 5 годишно плоскоекранно, нищо общо с тия турски боклуци
    dancho612
  • Аз имах телевизор Вестел (с кинескоп) и бях доволен. Още работи, няма на кой да го продам - всички съвсем нормално търсят плоски екрани. Добре е, че има фирми като Вестел да правят по-евтини стоки, че т.н. маркови изделия често са недостъпни поради разликата в жизнения стандарт.
    kamengospodinov