Sony работи по смартфон със Snapdragon 865

Sony работи по смартфон със Snapdragon 865

Според източници, цитирани от японски медии, Sony вече работи по следващия си смартфон флагман, като се очаква той да използва наследника на мобилните чипсети Snapdragon 855 и 855+. За това подсказва код, открит в сървъра за разпространение на системен софтуер на компанията. В него се споменава за наличието на чипсет с името SM8250, което най-вероятно е кодовото наименование на бъдещия Snapdragon 865.

Според слуховете той ще е наличен в два варианта – с вграден 5G модем и такъв с 4G свързаност. От наличната към настоящия момент информация не става ясно дали Sony ще предложи и 5G разновидност на бъдещия си флагман, но това е доста вероятно. Очакваме бъдещият модел да бъде представен по време на мобилния конгрес в началото на следващата година. Припомняме, че последният смартфон на компанията – Xperia 5, разчита на Snapdragon 855 и е по-компактен и по-достъпен от флагмана Xperia 1.

Източник: AndroPlus

Оферти на деня

  • Както и всички останали... Моите любимци трябва да работят по далеч по-важни направления отколкото как да набутат следващ процесор в телефона. Жалко само, че никога не слушат какво им казват хората и не се възползват от фийдбека :/
    arakchiev