Следващият лаптоп на Google може да се казва Pixelbook Go

Google планира да пусне нов лаптоп Pixelbook на събитието, което подготвя през следващия месец, а информация за това идва от множество запознати източници, цитирани от 9To5Google. В случая не става дума за Pixelbook 2, а моделът ще носи името Pixelbook Go и ще бъде смесица между оригиналния Pixelbook и Chromebook. Като такъв той ще е портативен и с традиционен лаптоп дизайн.

По време на събитието Google Cloud Next 2019 в презентация от компанията споделят за целта си да предложат съвременно устройство за продуктивност в движение, а на снимката се вижда модел с формата на лаптоп. Pixelbook Go може да предложи специално покритие на долната част на корпуса, което ще го направи по-приятен на допир. Благодарение на използваната магнезиева сплав конструкцията ще е по-лека от тази на Pixelbook.

Според 9To5Google моделът е базиран на прототипа с кодовото име "atlas", който се появи в клип през март и в снимки през юли. Сред очакваните характеристики са сензорен екран с диагонал 13.3 инча, резолюция Full HD/4K и съотношение на страните 16:9. Платформата ще предложи широк набор от параметри като процесор Intel Core m3/i5/i7, 8/16GB RAM и 64/128/256GB памет за файлове. Към това ще са налични и по-мощна звукова система с два говорителя, а освен това очакваме два микрофона и 2МР предна камера.

Сред останалите параметри се очакват чип за сигурност Titan C, WiFi и Bluetooth свързаност, както и два USB Type-C порта и 3.5 мм жак за слушалки. Цветовите опции ще са „Just Black“ и „Not Pink“, а цените най-вероятно ще започват от 799 долара. Заедно с Pixelbook Go Google ще представи новото поколение на смартфоните Pixel, а освен това очакваме новини за умния говорител Nest Mini, Nest и др. инициативи на компанията.

Източник: 9To5Google