Следващият лаптоп на Google може да се казва Pixelbook Go

Следващият лаптоп на Google може да се казва Pixelbook Go

Google планира да пусне нов лаптоп Pixelbook на събитието, което подготвя през следващия месец, а информация за това идва от множество запознати източници, цитирани от 9To5Google. В случая не става дума за Pixelbook 2, а моделът ще носи името Pixelbook Go и ще бъде смесица между оригиналния Pixelbook и Chromebook. Като такъв той ще е портативен и с традиционен лаптоп дизайн.

По време на събитието Google Cloud Next 2019 в презентация от компанията споделят за целта си да предложат съвременно устройство за продуктивност в движение, а на снимката се вижда модел с формата на лаптоп. Pixelbook Go може да предложи специално покритие на долната част на корпуса, което ще го направи по-приятен на допир. Благодарение на използваната магнезиева сплав конструкцията ще е по-лека от тази на Pixelbook.

Според 9To5Google моделът е базиран на прототипа с кодовото име "atlas", който се появи в клип през март и в снимки през юли. Сред очакваните характеристики са сензорен екран с диагонал 13.3 инча, резолюция Full HD/4K и съотношение на страните 16:9. Платформата ще предложи широк набор от параметри като процесор Intel Core m3/i5/i7, 8/16GB RAM и 64/128/256GB памет за файлове. Към това ще са налични и по-мощна звукова система с два говорителя, а освен това очакваме два микрофона и 2МР предна камера.

Сред останалите параметри се очакват чип за сигурност Titan C, WiFi и Bluetooth свързаност, както и два USB Type-C порта и 3.5 мм жак за слушалки. Цветовите опции ще са „Just Black“ и „Not Pink“, а цените най-вероятно ще започват от 799 долара. Заедно с Pixelbook Go Google ще представи новото поколение на смартфоните Pixel, а освен това очакваме новини за умния говорител Nest Mini, Nest и др. инициативи на компанията.

Източник: 9To5Google

Оферти на деня