Слух: Премиерата на Galaxy S5 била по-рано, заради успеха на iPhone 5s

Слух: Премиерата на Galaxy S5 била по-рано, заради успеха на iPhone 5s
Според Business Korea Samsung са форсирали представянето на новия си флагман Galaxy S5 най-вече заради доброто представяне на iPhone 5s в Европа. Това обяснение идва от висш мениджър в компанията, който допълва, че в Европа моделите от серията Galaxy S традиционно имат силни позиции.

Източник на изданието допълва, че дори служителите на Samsung споделят мнението, че в смартфона няма особени иновации и според него именно затова премиерата е била на мобилния конгрес. Именно липсата на революционни новости е накарала Samsung да се откаже от организирането на отделно събитие и да представи смартфона в Барселона, тъй като по този начин е било по-лесно да се отклони вниманието от ситуацията с иновациите.

Ако сте следили слуховете за смартфона преди премиерата му сигурно сте наясно, че очакванията бяха изключително високи. Говореше се за използването на метален корпус, за включването на дисплей с QHD резолюция и за 20МР камера.

Имаше дори слух, че устройството ще има и скенер за ириси, но нищо от това не се оказа вярно. Все пак Galaxy S5 предлага много нови неща като по-голям екран, по-бърз процесор, по-добра камера, водоустойчив корпус и нови биометрични сензори (за отпечатъци и пулс).

www.businesskorea.co.kr/article/3576/mixed-response-galaxy-s5-why-was-galaxy-s5-unveiled-earlier-expected

Аксесоари за:
 • [Quote]ще ти кажа едно нещо и то е че G2 е убиеца на S4[/Quote] Гледам че успя да го убие :D Само дето нищо не виждам :| Защо всеки нов телефон трябва да е \"убиец\" на някой си друг?
  AVKansazov
 • @ [B]benx1111[/B] @ [B]fevdo[/B] Безсмислени постове от ваша страна. Кой каквото харесва това да си купува.
  sgs_maniak
 • [Quote]fevdo: Ванка ще ти кажа едно нещо и то е че G2 е убиеца на S4.А пък G3 ще е убиеца на S5,така че всякакви коментари относно скапания самсунг са излишни[/Quote] А пък S6 ще е убиеца на G4 :D Кой каквото харесва това да си купува.
  centur
 • Нещо у ЛГ аз лично не мога да преглътна идиотския им дизайн (С бутоните на гърба, да не говорим пък за още по-голямото извращение с огънатия дисплей), който май въведоха само за да кажат, че се различават от останалите, а дали е по-удобно или напротив няма значение (И много хора със сигурност си купуват техни телефони въпреки, а не заради това извращение). Да не забравяме за склонността им да си спестяват СД-слотовете - това трябва да е основателна причина за всеки уважаващ себе си юзър да бойкотира подобни "флагмани".
  mkpetrov
 • Iphone 6 ще е убиеца на андроид :D
  benx1111
 • Ванка ще ти кажа едно нещо и то е че G2 е убиеца на S4.А пък G3 ще е убиеца на S5,така че всякакви коментари относно скапания самсунг са излишни
  fevdo
 • [Quote]Яд ме е на Самсунг, че не направиха S5 почти без рамково като G2[/Quote] Е като има рамка било гадно и можело по-голям дисплей, като има вече по-голям дисплей, няма рамка... :D
  Вито
 • В момента съм пуснал Z1 за продан. Дадох го на моя човек в магазина му. Не можах да свикна с него, просто Самсунг ми харесват най-много. Ако успея да го продам до месец два, или с бартер през моя човек, ще се обзаведа с някой от новите им модели.:) Яд ме е на Самсунг, че не направиха S5 почти без рамково като G2, иначе всичко друго си му е наред. И даже според мен има едно голямо преимущество пред G2, и то е, че можеш да разшириш паметта до 128GB, което не е малко. Като си купиш и една външна портативна батерия 5/6000мп., спокойно можеш да си зяпаш филми и какво ли още не, докато си на дълъг път и не шофираш разбира се.:) Общо взето S5 е един хубав смартфон с чудесен дисплей (като се има в предвид S4 & Note 3), супер функционален - чудесно предложение в отговор на конкуренцията!
  Ванката
 • Здравей Недей да предаваш любимата марка. ;) Да се надяваме че следващия модел ще е с камера с оптична стабилизация. Процесопите са достатъчно мощни но може да сложат 3 ГБ РАМ както в ноут3 ( и с 2 ГБ са бързи но в перспектива ) .
  sgs_maniak
 • Този пост не разбрах защо към мен е насочен, след като съм писал, че и на мен не ми харесва (Или трябва тотално да го отричам и да смятам, че не става за нищо, иначе съм "фен"? Дали случайно ти не си фанатизиран фенбой на една друга марка, известна именно с фанатизираните си фенбойс?), но ще коментирам това: ге*ската чантичка Заради такива като теб постоянно се правят огромни компромиси с техническите качества като батерии и т.н. и бих казал, че именно твоята позиция е ге*ска - все ви големи, дебели, тежки, чантичките ви тежат и т.н (Да не говорим, че трябва да сме изтупани, да не би случайно някой да каже, че изглеждаме грозно).
  mkpetrov
 • (woo) това ме учуди че и от Samsung са разочаровани от модела....ами да ни зарадват с нов но кога???(whistle)
  Beчния
 • Ей това се нарича преданост! Винаги е добър, че как иначе нали е самсунг! Кой по дяволите прави по-добри телефони в днешно време? Те и дръпнатите на това разчитат, на фанатизираните си фенове да купуват всичко ново що излезе на пазара и да си цъкат \"тц тц тц...добър си е мани ти\". Успех ви пожелавам момчета и да му се радвате истински ! п.с. И като излизате навън да не забравите раничката, ге*ската чантичка или там каквото ползвате за да транспортирате този \"великан\".
  Maui
 • Е, и на мен не ми харесва (За тези пари. Просто един уж флагман трябва да е внушителен и перфектен във всяко отношение, а не да е просто ОК (Ако искам да е просто ОК, ще си взема китаец за половината пари). И батерията трябва да е по-голяма, и камерата да има оптична стабилизация+ксенонова светкавица, и стерео говорители трябва да има, и т.н.), но за водоустойчивостта не си прав. Хич не е добра идея да се говори на дъжд с обикновен телефон - едва ли ще се развали веднага, обаче това съвсем не означава, че "нищо му няма".;)
  mkpetrov
 • :D :D УЖАС, stefanicio! Като не те кефи - отиваш и си купуваш друг...Ако се опитваш да убедиш някой че телефонът е зле - няма да успееш(просто защото не е)...Ако се опитваш да деш някакъв негативен рейтинг - не си на правилното място ;)
  rasho_belchev
 • Чувстваш се длъжен да се разпишеш на всяка тема за S5 ли? Разбрахме, че си разочарован и със право, но............... :):)
  fintaraBG