Слух: Samsung спря да продава батерии на Apple

Слух: Samsung спря да продава батерии на Apple
Продължаващите епохални съдебни битки между Apple и Samsung очевидно започват трайно да влошават отношенията между двете фирми. Преди време се заговори, че Samsung е вдигнала цената на процесорите, които произвежда за Apple, но по-късно корейците опровергаха слуха. Нова информация твърди, че наскоро Samsung са спрели доставките на батерии за устройствата на компанията от Купертино. Според China Business News в резултат на бойкота американците са прехвърлили поръчките си за батерии за iPad и MacBook към китайските компании Amperex Technology Limited и Tianjin Lishen Battery.

Засега няма данни, които да потвърждават информацията. От една страна подобни слухове лесно могат да бъдат подхранени от съдебните битки, които двете компании водят по света. От друга страна, не трябва да забравяме, че Apple имат навика винаги да използват повече от един доставчик. Също така, едва ли ще им е лесно да намерят заместник на Samsung, който да осигури такова качество компоненти.

https://www.brightwire.com/news/255684-apple-may-have-shifted-battery-orders-to-atl-and-tiajin-lishen

 • Двете компании няма да спрат скоро да работят заедно, защото така е изгодно. И стига се връзвахте на ГЛУПОСТИТЕ по нета, че Samsung спряла доставките на мобилни процесори, батерии и пи*ки. ТЕ ИМАТ ДОГОВОРИ, които не могат да се нарушават, без значение от патентните дела. Не може Samsung ей така да реши да спира батерии, защото неустойките са ОГРОМНИ. Не може Apple ей така да ги смени, защото неустойките са отново космически. Мислете логично бе хора, защо се връзвате? Вие като подпишете договор с фирма, тя може ли ей така да реши да ви спре доставянето на услугата, щото спорите за еди кво си? Няма как да стане. По тая логика вие може да решите да спрете да пренасяте глас по мрежата на Глобул и така договорът да спре да функционира. Нали заради това са договори, нали заради това има клаузи... Не се поддавайте на провокативни заглавия и новини, спонсорирани от големите компании.... Нито за Apple, нито за Samsung. Ябълката може и да търси заместник, но договорът е до 2014 и дотогава не могат да сменят нищо. Самсунг пък не може да спре каквито и да е доставки, отново защото е ПОДПИСАНО. Ако двете фирми прекратят тия договори по взаимно съгласие, може, но нали разбирате това защо няма да се случи :))
  Мартин Иванов
 • Това най-вероятно е неверен слух, както с цените на процесорите ама зависимостта от самсунг е огромна въпреки многото съдебни дела
  benx1111
 • :D:D Защо ли нищо не може да ме учуди.
  Faith
 • Ххаха те и батериите ли вземали от самсунг :D имали нещо освен съдебни дела което те лично да правят от ай нещата( сетих се драскотините по ай 5 ):P
  fox_vt