Слух: Следващият iPhone ще бъде по-тънък и с по-голям дисплей

Слух: Следващият iPhone ще бъде по-тънък и с по-голям дисплей
iLounge публикува информация от неофициален източник с някои подробности за следващия модел iPhone. Ако данните се окажат верни, изглежда, че можем да очакваме устройството да бъде по-тънко от предшественика си, а задният корпус да бъде плосък и изработен от метал. Според информацията на iLounge размерите на iPhone 5 ще бъдат 125 х 58,5 х 7,4 мм, което означава, че телефонът ще бъде с 10 мм по-висок от iPhone 4S и с 2 мм по-тънък. Не целият заден корпус на телефона обаче ще бъде метален, а само средата. За останалата част от корпуса Apple по всяка вероятност ще продължи да използва подсилено стъкло, може би Gorilla Glass 2. Обяснението за допълнителните 10 мм е, че телефонът ще разполага с по-голям дисплей с диагонал около 4".

Поради това, че iLounge не публикува информация дали телефонът ще бъде по-широк, известното до момента предполага, че дисплеят на iPhone 5 ще бъде с различно съотношение на страните в сравнение със сегашния. Очакваме промени и в изхода за връзка с док станция, който ще бъде по-малък и с големина малко по-голяма от отворите за говорителите на iPhone 4S. В него може да има 16 вместо 30 пина, като се предполага, че Apple ще използва новия конектор и в бъдещите си мобилни устройства.

 • Ко каза,ко каза? LG Optimus 2X Announced 2010, December 4инча 512MB RAM Dual-core 1GHz Motorola Atrix Announced 2011, January 4инча 1GB RAM Dual-core 1GHz LG Optimus 3D Announced 2011, January 4.3инча 512MB RAM Dual-core 1 GHz SAMSUNG G S2 Announced 2011, February 4.3инча 1GB RAM Dual-core 1.2 GHz !!! HTC Sensation Announced 2011, April 4.3инча 768MB RAM Dual-core 1.2GHz HTC EVO 3D Announced 2011, Q1 4.3инча 1GB RAM Dual-core 1.2 GHz HTC Sensation XE Announced 2011, September 4.3инча 768MB RAM Dual-core 1.5 GHz Motorola RAZR Announced 2011, October 4.3инча 1GB RAM Dual-core 1.2 GHz Galaxy Nexus Announced 2011, October 4.65инча 1GB RAM Dual-core 1.2 GHz Apple Iphone 4s Announced 2011, October 3.5инча 512MB RAM Dual-core 1 GHz Sony Xperia S Announced 2012, January 4.3инча 1GB RAM Dual-core 1.5 GHz Апъла бил сред 2та най-добри телефона до преди месец,ха ха.Прочиташ го и ти става ясно какъв идиот,комплексиран идиот го е писал,не го приемай като обида,но когато фактите говорят..по-добре замълчи.Вижда се,че Апъла след многото реклами изкарва това,което е излезнало преди 1 година,че дори доста неща все още липсват.Ще видим дали края на тая или началото на следващатаще може да изкарат някой Апъл,който да е добър поне колкото Sony Xperia S,който беше анонсиран януари месец. Докато има такива като теб,които да омаловажават неща като здравината на телефоните,Апъл ще продължават да ги правят такива стъклени. И една снимка,те си знаят хората,за кои се отнася,на тях не им трябва мощен телефон,не им трябва голям дисплей,не ги интересува,че има по-добри телефони,дори за по-малко пари,важното е да са "гъзари","в крак с модата",да притежават "най-добрия моден аксесуар"
  Българин
 • [Quote]Интересно как моя вече е на 2 месеца и си изглежда като нов.[/Quote] Само два месеца?! (woo) Мислех че си висял в деня на премиерата пред магазина да си го купиш. Разваляш си репутацията нещо. :|
  AVKansazov
 • [Quote]Дали следващия айфоун,който ще се появи към края на тази година ще достигне поне нивата на най-добрите телефони от миналата година и тези,които скоро излезнаха[/Quote] Прочиташ това и ти става ясно какъв идиот го е писал. И не го примай за обида, но е толкова глупаво да кажеш, че 4S не беше един от двата най-добри модела до първото тирмесечие на тази година. Пък каво ли да очкаваш от човек, който се тревожи, че ще си изпусне телефона. Интересно как моя вече е на 2 месеца и си изглежда като нов.
  keyone
 • Ако и тоя телефон е толкова стъклен(буквално) като предишните,ниокга не бих си го купил.Изпуснеш ли го веднъж от високо - отпиши го(тествано) (no) Дали следващия айфоун,който ще се появи към края на тази година ще достигне поне нивата на най-добрите телефони от миналата година и тези,които скоро излезнаха :) Увеличаването на дисплея ще е напредък от една страна,но пък от друга на много момичета,които така или иначе не гледат хардуер и др неща,или просто в главата им е празно и се хващат на рекламите,важното им е да имат апъл,а с по-голям дисплей за тях ще стане неудобен както и за някой мъже с малки ръце.
  Българин
 • [Quote]защото усилено се говори, че Steve Jobs е работил много усилено[/Quote] защо изкарвате този човек супермен - във фирмата има екип който работи върху това той просто беше шефът който дава наставления и лицето на компанията.Още малко и ще кажете че той сам си е сглобял телефоните.
  AVKansazov
 • Много се отклони темата, но да я върна малко... бях посочил едни размери 129 x 64 x 8.9 mm за телефон с 4.5" 330ppi дисплей. Те са на Хуауейчето (което не е лош телефон) , да речем че Епъл могат да смъкна по милиметър отвсякъде и ще се получи един перфектен размер. Мисля всички ще са доволни от по - големия екран.
  E34v8
 • Ако ти не можеш да пишеш с една ръка, проблемът си е твой. Аз нямам с писането с една ръка на 4,3 инча дисплей. Както каза @Board, всеки си има предпочитания. Според теб едва ли не всички които ползват нещо различно от айфоун са глупаци. (no) П.С. И какво като не си се обърнал към мен? Нима е забранено да взема отношение във връзка с глупостите, които пишеш?! (no) Научи се да се държиш на ниво, а не като някой 15-годишен пубер. (woo)
  emosc [Vivacom]
 • [Quote]Излишно дълга стана тази тема.Не мисля,че въпроса е айфон-а да придобие физическите размери на Galaxy S III примерно.Само да си кажа,че няма проблем да изкарам 1000 лв.за епълския апарат още днес.Но никога няма да го направя ако не вкарат едно -две подобрения,едно от които е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 4-4.3 инчов дисплей.Преценката ми е,че това вече е стандарт за актуално мултифункционално устройство.А който има свободно време може да си говори колко убав е телефона им.На мен със сегашния дисплей не ми върши работа.[/Quote] Ами след няколко месеца ще разберем какво ще е положението. Аз лично имам големи очаквания, най-малкото защото усилено се говори, че Steve Jobs е работил много усилено точно върху iPhone 5. Мисля, че никой не може да отрече заслугите на този уникален човек (yes)
  SwollenMembers
 • Излишно дълга стана тази тема.Не мисля,че въпроса е айфон-а да придобие физическите размери на Galaxy S III примерно.Само да си кажа,че няма проблем да изкарам 1000 лв.за епълския апарат още днес.Но никога няма да го направя ако не вкарат едно -две подобрения,едно от които е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 4-4.3 инчов дисплей.Преценката ми е,че това вече е стандарт за актуално мултифункционално устройство.А който има свободно време може да си говори колко убав е телефона им.На мен със сегашния дисплей не ми върши работа.
  motofen2
 • [Quote] момента всички големи играчи гледат да изпъкнат с нещо. Един с ретина дисплей, друг с HD и 4 ядра, трети с неизтощима батерия, дебелина, защита от влага и т.н. Съответно предпочитания различни.[/Quote] Да, точно заради това си мисля, че не е хубаво iPhone 5 да придобие размерите на Galaxy S III - по-добре е да има избор, отколкото два еднакви телефона с различни OS. Колкото до неизтощимата батерия - не е зле всички производители да си вземат бележка от Motorola, незабележимо увеличение в дебелината на корпуса и проблемът на всички потребители е решен..
  SwollenMembers
 • Брех, изкара ме раглезено мамино детенце, така ли? Защото омразата към мен е безкрайна, а фактите от устите на хората, които я изпитват, не съм ги виждал от много време.
  keyone
 • [Quote]Разбира се и веднага казвам защо - HD резолюцията не променя размерът на устройството, докато дисплей с диагонал над 4.5'' определено го прави. HD-то [B]единствено товари повече графиката и от там по-висока консумация на ток[/B], но това е друга тема.[/Quote]Точно. Но за мен това е далеч по-голям проблем. Оставям настрана и оскъпяването на такава матрица. [Quote]Съжалявам, но не се възприемам като сноб, комплексар или пък безличен човек. И мисля, че отдавна не е "гъзарско" да притежаваш iPhone, пък и Galaxy-то изобщо не отстъпва по цена на iPhone, или греша ?[/Quote]По никакъв начин не съм намеквал, че говоря за тебе. Попита защо имало толкова злоба към iPhone притежателите, горките - и аз ти отговорих. Не съм говорил за теб, ОК? В момента всички големи играчи гледат да изпъкнат с нещо. Един с ретина дисплей, друг с HD и 4 ядра, трети с неизтощима батерия, дебелина, защита от влага и т.н. Съответно предпочитания различни.
  Sage
 • [Quote]Всъщност, критикувах първо Galaxy S III а после iPhone. HD е ненужно в джоба, точно колкото ненужен е дисплей над 4,5", но ти критикуваш само едното [/Quote] Разбира се и веднага казвам защо - HD резолюцията не променя размерът на устройството, докато дисплей с диагонал над 4.5'' определено го прави. HD-то единствено товари повече графиката и от там по-висока консумация на ток, но това е друга тема. [Quote]От снобщината и комплексарщината на голям процент мамини синчета или безлични хора, които презрително демонстрират превъзходство и "съвършенство" пред другите. Повярвай, понякога доста дразни. Аз съм улегнал човек, но когато пък видя интелигентен млад човек да мисли така, и аз се афектирам. Не толкова за мен, а за него самия - че става консуматор, без да съзнава.[/Quote] Съжалявам, но не се възприемам като сноб, комплексар или пък безличен човек. И мисля, че отдавна не е "гъзарско" да притежаваш iPhone, пък и Galaxy-то изобщо не отстъпва по цена на iPhone, или греша ? Това с демонстрацията пред другите - в момента се прави с надпреварата кой е с по-голям екран, а iPhone-ите седят далеч от полезрението със своя консервативен дизайн и сравнително скромни размери. Мисля че тук всичко е въпрос на гледна точка, а простаците с комплекси винаги ще намерят начин да се самоизтъкват, ако ще да го правят и с Nokia 1100.... Просто тук е мястото, където коментираме + и - за определените модели. Аз си изказвам моето мнение, нормално е това мнение да не се приема от различните хора - точно заради това се произвеждат различни модели телефони. Но всичко това се превръща във фенщина и потребителите са се разделили на отбори, това е глупаво и няма полза за един форум.
  SwollenMembers
 • [Quote]Значи за сърфиране на пълните версии на сайтовете (без да използваш zoom) - дали ще е 3.5 или 4.5 инча - и в двата случая не е достатъчно[/Quote]Не е така. Разликата е съществена. Всеки сайт се прави за някаква минимална резолюция и минимална ширина. Като комбинираш това с размера и минималното разстояние, от което можеш да се взираш в дисплея - 3,5" са си недостатъчни. Т.е. трябва или да се движиш със малкия зрителен прозорец по съдържанието, или да zoom-out-неш прекалено, така, че всичко ще стане дребно, а пък ти не си късоглед (и не пееш в хора). [Quote]но по-добре е 3.5 инча екран с 640 x 960, който ще събере повече съдържание на един екран, отколкото 4.3 инча с 480 x 800 резолюция - разбира се тук става въпрос и за индивидуалното зрение на всеки, аз нямам проблем със ситните букви[/Quote]Е точно тук е тънкият момент - ТИ нямаш проблем. Аз не съм съгласен, че е нужна такава гъзарска резолюция (326 ppi). За повечето хора едва ли е нормално да четат от 10 см., а при нормална дистанция дори и в landscape положение ще бъде проблем. [Quote]Просто радва окото - какво лошо има в това ? В момента всички се радват на 306 ppi при Galaxy S III, докато при iPhone "на кого му трябва?"[/Quote]Всъщност, критикувах първо Galaxy S III а после iPhone. HD е ненужно [B]в джоба[/B], точно колкото ненужен е дисплей над 4,5", но ти критикуваш само едното :) [Quote]Става въпрос за личен избор и нужди[/Quote]Е така кажи (yes) [Quote]ако искаш да си гледаш филми от телефона - логичен избор е да вземеш 5 инчов екран[/Quote]Всъщност нещо, което не мога спокойно да пъхна в кой да е нормален джоб за мен не е телефон. Ако съм толкова глезен да гледам филмчета, ще сложа на първо място този си каприз и ще взема подобно чудовище или таблет. Но то няма да е телефон. Гледал съм филми на 3,7 - става, като за отбиване на няколко часа пътуване, но стига да не е редовно. [Quote]P.S не виждам откъде идва тази агресия на повечето колеги към хората, които предпочитат iPhone[/Quote]От снобщината и комплексарщината на голям процент мамини синчета или безлични хора, които презрително демонстрират превъзходство и "съвършенство" пред другите. Повярвай, понякога доста дразни. Аз съм улегнал човек, но когато пък видя интелигентен млад човек да мисли така, и аз се афектирам. Не толкова за мен, а за него самия - че става консуматор, без да съзнава.
  Sage
 • Предлагам мир ;) Да се видим на по (beer) няма проблеми (yes)
  milen888
 • [Quote]Знаеш ли, нищо няма да ти стане да признаеш, че екранчето на айфона не е променяно от излизането му, че е прекалено малко за днешните реалности със смешните си 3.5 инча.[/Quote] Напротив! Аз не съм на това мнение и не съм съгласен. Всеки си има вкус и собствено виждане за нещата, аз уважавам позицията ти и не те наричан овца или кон с капаци, нали така ? [Quote] [B]И тук не става въпрос за това дали на теб ти е удобно или не, а просто да се огледаш около теб и да видиш тенденциите[/B].[/Quote] [B]Не е ли точно това принципът на овцете, в който именно ти обвиняваш останалите ?![/B] [Quote]Та затова съм дал пример с овцете, защото много от айфон феновете са така- те нямат СОБСТВЕНО мнение, каквото им изкара култовата фирма, това ще купят. Ако им изкарат 2.5 инча екранче и на него ще му намерят предимства сигурно-телефона е супер компактен :D[/Quote] Моля ти се не ме въвличай в темата с фенщината, и ако искаш да излезнем на по бира да видим дали нямам собствено мнение за нещата !
  SwollenMembers
 • И затова ли чета постоянно как SGSII е по-добър модел?
  keyone
 • Знаеш ли, нищо няма да ти стане да признаеш, че екранчето на айфона не е променяно от излизането му, че е прекалено малко за днешните реалности със смешните си 3.5 инча. И тук не става въпрос за това дали на теб ти е удобно или не, а просто да се огледаш около теб и да видиш тенденциите. Миналата година заклети айфон фенове си писаха във айфон форума-взимаме си Галакси С 2, омръзна ни от този малък екран (yes) Човек не трябва да е като кон с капаци или овца (yes) Другото, което не ми харесва във айфон феновете е, че нямат собствено мнение. Каквото и да изкара фирмата, то е божествено и велико ;) Има във андроид форума един килерчо(фен на айфон) и миналата година като имаше слухове за новия модел, че ще е 4 инча-ооо, супер, перфектно. Като изкараха пак със същия размер на екрана- ма на мен колко ми е удобен дисплея, супер резолюция и т.н. :D Да се смее ли човек да плаче ли... Та затова съм дал пример с овцете, защото много от айфон феновете са така- те нямат СОБСТВЕНО мнение, каквото им изкара култовата фирма, това ще купят. Ако им изкарат 2.5 инча екранче и на него ще му намерят предимства сигурно-телефона е супер компактен :D
  milen888
 • [Quote]Аз ползвам над 2 години 3,7" и определено смятам, че ми е недостатъчен. При сърфиране на пълните версии на сайтовете става очебийно. Най-добрия размер дисплей е 4 - 4,3" - пиша го за 25 път поне.[/Quote] Значи за сърфиране на пълните версии на сайтовете (без да използваш zoom) - дали ще е 3.5 или 4.5 инча - и в двата случая не е достатъчно, точно заради това се появиха и таблетите. При използването на zoom - съжалявам, но по-добре е 3.5 инча екран с 640 x 960, който ще събере повече съдържание на един екран, отколкото 4.3 инча с 480 x 800 резолюция - разбира се тук става въпрос и за индивидуалното зрение на всеки, аз нямам проблем със ситните букви, ако някой има проблем е логично да се вземе по-голям екран. Така че не мисля, че Retina-та е някакво изхвърляне - определено разликата е видима за окото и на мен лично ми допада. [Quote][Quote]всяка една промяна, която ще доведе до по-голяма широчина на корпуса от 60mm ще бъде трагична.[/Quote]Малко преувеличаваш. Ами да минат от 3:2 към 16:9, какъв е проблемът?[/Quote] Няма проблем - в Sony Xperia P са поместили 4 инча екран и са запазили прилична широчина от 59.5mm - ето че може (yes) [Quote]На кого му трябва [B]динамично[/B] изображение с качество на фин фотопечат или HD в джобен формат след като 75% от [B]телевизорите[/B] в търговската мрежа имат същата резолюция?![/Quote] Просто радва окото - какво лошо има в това ? В момента всички се радват на 306 ppi при Galaxy S III, докато при iPhone "на кого му трябва?" ...... [Quote]Останалите неща, които си писал мога да ги приема за обективни и аргументирани, макар и да са твоя гледна точка. Но това няма как да го подмина.[/Quote] Тук не става въпрос за обективност, аз нямам акции в нито един производител на телефони. Става въпрос за личен избор и нужди, пак казвам - ако искаш да си гледаш филми от телефона - логичен избор е да вземеш 5 инчов екран, но ако в ежедневието ти често се налага да правиш по няколко неща едновременно - да работиш на компа и да комуникираш по телефона, да ползваш телефона докато с другата ръка караш и т.н. просто двата фактора интерфейс/компактност(дизайн) на устройството са ключови. P.S не виждам откъде идва тази агресия на повечето колеги към хората, които предпочитат iPhone, аз в крайна сметка не наричам хората, които ползват други марки - овце и т.н. Просто е смешно, жалко и злобно.
  SwollenMembers
 • А ти (нека остналите ризнаят, че са съгласни с мен, а не да казват, че е обида) ставаш все по-глупав и по-глупав.
  keyone