Слушалки AirPods за малко да се взривят в ухото на своя притежател

Жител на американския щат Флорида се оплака, че неговите слушалки Apple AirPods са се самозапалили по време на  фитнес тренировка. Джейсън Колон от Тампа правел упражнения, когато забелязал, че от едната слушалка започнал да излиза бял дим. Той оставил устройството върху един от уредите и отишъл да потърси помощ. Когато се върнал заедно със служител на залата, слушалката вече се била разпаднала на части и се забелязвали следи от обгаряне. Колон коментирал, че изобщо не иска и да си представи какво би се случило, ако експлозията е била минута по-рано в неговото ухо.

AirPods се захранват от батерии, които са вградени в двете части на слушалките. Именно дефект на единия от акумулаторите вероятно е причинил и инцидента. В миналото имаше подобни случки с най-различни смартфони, включително и iPhone. Samsung Galaxy Note7 пък бе напълно изтеглен от пазара, след като се оказа, че в малък брой устройства батерията може да прегрее при зареждане. За момента от Apple не са коментирали инцидента във Флорида, но заявяват, че вече го проучват.

Източник: The Register

 • Логично
  tzincbg
 • Да не би собственика на слушалките да се е бил напушил с бял дим и да си е оставил слушалките върху тежестите, докато си бърка в ушите, след което е отишал при служителите да пита дали не са ги виждали. Като се е върнал , друг трениращ вече е бил стоварил 50кг отгоре върху AirPods . :(
  A4i
 • Знаете колко не харесвам Apple. Но тук се преекспонира. Понякога се случва с литиевите батерии на което и да е устройство. Просто на Note 7 батерията беше твърде притисната, херметизирана, с твърде близки + и - електроди и по-често правеше бум.
  tzincbg
 • Влизай в часовете по БЕЛ по-често. С този правопис предизвикваш само смях и съжаление.
  Maui